Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: Sony A1 Mk II

Domyślnie

Jeśli faktycznie potwierdzą się te doniesienia odnośnie specki A1II to szczerze pisząc dla mnie to upgrade na miarę niedawnej premiery (chyba, nie wiem czy to już wyszło) tego apsc od Nikona, Z50II. Tyle lat czekania jedynkowców a wygląda to tak jakby wystarczyła softowa łatka do wgrania.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 15-11-2024 o 12:07 Powód: usunięcie co zbędne po kopiowaniu posta

cdc
    Gość

Domyślnie

A1 już miał procesor BIONZ XR -ten co w ostatnim A9 III
    i raczej nowszego nie dostanie -bo by kontrolowane przecieki coś o tym wspominały.

Domyślnie

Moim zdaniem wysiłek konstruktorów pójdzie w rozwój modułu AI, sam procesor czy AF jest już wystarczająco sprawny. Przynajmniej na tyle, że trudno o wymierny postęp. Natomiast wspomaganie AI do wykrywania np. oka... jak sądzę na tym oparł swoją opinię o Sony kolega FotoDam i mogę to w pełni zrozumieć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Moim zdaniem wysiłek konstruktorów pójdzie w rozwój modułu AI, sam procesor czy AF jest już wystarczająco sprawny. Przynajmniej na tyle, że trudno o wymierny postęp. Natomiast wspomaganie AI do wykrywania np. oka... jak sądzę na tym oparł swoją opinię o Sony kolega FotoDam i mogę to w pełni zrozumieć.
    Też jestem tego zdania. Myślę, że to będzie głównie walka AI AF z Canonem R5II. Sony umie w to, sam jestem ciekawy jaki będzie następny level AF.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

cdc
    Gość

Domyślnie

A1 już to miał https://support.d-imaging.sony.co.jp...imaleyeaf.html

Ja rozumiem, że sprzedaż jednej generacji modeli można oprzeć na śledzeniu AF opartym na sztucznej inteligencji,
    ale co z kolejnymi ?

"Podkręciliśmy śrubkę AI" -?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Moim zdaniem wysiłek konstruktorów pójdzie w rozwój modułu AI, sam procesor czy AF jest już wystarczająco sprawny...
    Jeśli tak to aż dziw bierze, że nie podbili ceny produktu. Nie od dziś wiadomo, że dodanie AI do produktu (wiem, że wcześniej o tym też wspominali) może podwyższać wartość produktu nawet o 300% Żeby się to nie okazało kolejną bańką, bo mnie to AI już bokiem wychodzi. Smartfona nie idzie już normalnie kupić, bo dynamiczne ustalanie ceny z użyciem algorytmów AI (chyba) powoduje, że w sklepiku oficjalnym producenta, który sobie ostatnio obserwuje, cena zmiania się nawet 2 razy w ciągu dnia. I to tak nawet o ponad tysiaka

cdc
    Gość

Domyślnie

Kolejny level AF to będą ulepszenia AI
    ale raczej nie w postaci płatnych aktualizacji FW -tylko "Kup nowy model."

Domyślnie

Co do AI: tylko czekać, aż puszka zacznie komentować zdjęcia. Albo sama robić, jak uzna za dobre.

Co do A1II: dwie rzeczy mnie ciekawią. Czy ściągną ograniczenia z serii 30fps i jak rozwiążą pre-capture?
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cena prawdopodobnie pozostanie bez zmian wyłącznie dzięki temu, że konkurencja namieszala. Jedynka jest dziś chyba najdroższym flagowcem ff, będą mieli czym konkurować cenowo, bo mz a1mk1 jeszcze trochę będzie w sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Co do AI: tylko czekać, aż puszka zacznie komentować zdjęcia...
    Mając na uwadze to, że przynajmniej część z modeli językowych była szkolona m.in. na tym forum tylko czekać aż komuś zabrzęczy z głośniczka druzgocące: "Koszalin z poziomu aparatu".

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni