Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Samowyzwalacz

Domyślnie Samowyzwalacz

Zrobiłem coś na kształt książki, może ktoś będzie miał ochotę przeczytać.

"Wbrew temu co sugerują tytuły rozdziałów, nie jest to książka o aparatach. Mimo początkowych odniesień, miłośnicy sprzętu foto dosyć szybko poczują się rozczarowani. Nie jest to też książka autobiograficzna. Owszem, jest sporo wspominków z przeszłości, które mieszają się z teraźniejszością a niekiedy nawet z przyszłością, gdzie zahaczają o science-fiction i horror, ale powiedźmy sobie szczerze - kogo mogłyby obchodzić przeżycia mało znanego fotografa? Może więc o filozofii? O sensie życia albo chociażby jego szukaniu? Nie wiem - naprawdę nie wiem. Wiem jedynie, że zacząłem z humorem, a zaszło w rejony jakich się nie spodziewałem".

Linki do ściągnięcia plików ePUB i PDF: SAMOWYZWALACZ

Domyślnie

O proszę Ściągnąłem sobie.

W pracy jestem to ciężko przeglądnąć dokładnie ale to zbiór tekstów ze strony? Przynajmniej wydaje mi się po fragmentach, że już to i owo widziałem.

Lubię Twój styl, ciekawie się to czytało i jak ktoś nie miał przyjemności do tej pory to polecam
    Duże i stare: Nikon D1, D3, D600, D700, Kodak DCS Pro-14N ! Z5 ! Olympus OMD E-M1 ! Leica X1 ! Samsung NX20 ! Pentax 645D ! i różne ładne analogi
    Albo zdjęciowo: https://www.instagram.com/caban_rafal/ albo Sportowo: https://rmc-biega.pl/

Domyślnie

Tak. To wszystkie zebrane teksty z serii.

Domyślnie

@Keek Przeczytałem, wciągnęło mnie, czemu nawet trochę się dziwię, bo to nie jest typ literatury, który zwykle mnie wciąga. Na początku odnalazłem trochę swoich klimatów, pierwszy aparat, co prawda Ami 66 nie Druh, ale fascynacja podobna. Klimat lat 90. w Warszawie, który opisujesz moim zdaniem wart scenariusza filmowego. Zmiany i początki kapitalizmu okiem fotoreportera, moim zdaniem pomysł jest przedni. Sporo kontrowersyjnych scen i zdarzeń, muszę sobie to jeszcze poukładać. Nie wiedziałem, że istnieje czy istniało tyle aparatów fotograficznych, dobry pomysł na pewien rdzeń opowieści. Podsumowując najkrócej, podoba się.