Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: ZIMOWA obudowa

Domyślnie ZIMOWA obudowa

Witam
    Jakie macie pomysły na zimę? Śnieg i deszcz to jedno, ale co z temperaturą?
    Po testach różnych aparatów okazaolś, że przy -4C sprzęt wariuje, a -12C kaplica

Domyślnie

a jaki to sprzet?? bo az dziwne? ja z jakas tam popirdolka Minolty biegalem przy -18 i nic (oprocz bateryjek) sie nie dzialo
    Mariusz Hajdarowicz

F801s Nikor 24-50, S 70-300APO, 50 1.8, no i D70 KIT przybyła SB800

Domyślnie

Po testach różnych aparatów okazaolś, że przy -4C sprzęt wariuje, a -12C kaplica
    Jakoś mi się wierzyć nie chce w te wariacje przy -4C. A jakie aparaty testowałeś, bo chyba nie Nikona ?

Domyślnie

Witam.
    Osobiście biegałem z D70 przy -10 i nie zauważyłem żednych negatywnych
    objawów, może z wyjątkiem zgęstnienia smaru w obiektywie marki Tamron.
    Pozdrawiam

Domyślnie

nie robcie jaj bo sie zaczynam bac wszystkiego co odstepuje od 20 stopni C!
    Robilem zdjecia w totalnym zimnie. Ja mialem dosc, sprzet nie! Inna sprawa to baterie.
    Bez przesady, nikon nie robi aparatow jednorazowych.

Domyślnie

Jeśli to prawda, to porzucam cyfrę na rzecz analoga. Tam chociaż filmy czuły się lepiej w niskiej temperaturze, niż wysokiej.
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Domyślnie

Uzywalem D70 i przy minus 15 stopniach. Dzialal bezproblemowo... i dalej ma sie dobrze
    Spada pojemnosc baterii ale po powrocie do ciepla wszystko wraca do normy.

Domyślnie

Tu masz jedna z fotek przy -25. Mialem D70-ke caly dzien na stoku i oprocz szybciej schodzacego soku z baterii nic ciekawego sie z aparatem nie stalo

Pozdro
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Potwierdzam

Kilku godzinna sesja zdjęciowa w Moskwie przy -26. Ja kompletnie zamarzłem. Po 4 godzinach karta mi zaczęła świrować, więc kilka minut ją potrzymałem w rękawiczce i wszystko dalej działało.

Obiektywy to Kit, Tamron 28-75 i Sigma 70-200 - żadnych negatywnych skutków poza tym, ze przez 5 godzin aparat wraz z obiektywami dochodził do siebie w worku foliowym, zeby się na nim para nie skropliła.

No i oczywiście zjazd baterii i to kompletny, miałem zapas i jak już padała to zamieniałem, a drugą trzymałem cały czas w kieszeni.

Może to ekstremum, ale aparat jest do robienia zdjęć wtedy kiedy mi pasuje a nie kiedy jemu pasuje.

Pozdro

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

(w pytaniu zapomniałem dodać PONOć...)
    to mnie uspokoiliście

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów