Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Nikon D50 i Sb 800

Witam serdecznie,mam problem z zdalnym odpalaniem sb800 z lampy aparatu (Nikon d50)kupiłem lampe z instr.ang.no i niestety nie mam pojęcia jak to ustawić,proszę o radę i dziękuje z góry.Pozdry

Domyślnie

w tym połączeniu masz tylko możliwość odpalenia Sb-800 poprzez fotocelę, przytrzymaj dłuzej przycisk SEL na sabinie wejdziesz do menu lampy na samej górze po prawo w kolejnym menu wybierz SU-4
    lampę w body ustaw na manual odpowiednio korygując moc
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

dzękuje za pomoc no tera działa.Pozdrawiam

Domyślnie

mam jeszcze jedno pytanko,czy mozliwe jest aby Sabinka tylko i wyłącznie oświetlała główny motyw,wyzwalana przez lampe aparatu bezprzewodowo(fotocela) i sama nie brała udziału w doświetlaniu,bo jak bym nie ustawił oba flesze biorą udział w oświetlaniu motywu,oczywiście z różną mocą.Za pomoc dziekuje w imieniu swoim i rodziny Siary Siarzewskiego.

Domyślnie

zglos sie do mnie po instrukcje i wszystko stanie sie jasne.

Domyślnie

moc lampy w body na minimum, a najlepiej jeszcze zasłonić, kiedyś ktoś tu pokazywał link do takiego urządzenia, które mocowane jest na sankach, a czarny kwadrat zasłania lampę kilka cm przed nią
    pozdrawiam Piotr

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Mam pytanie posiadam D50 i jestem na etapie kupna lampy blyskowej niemam za duzo kaski, i wacham sie pomiedzy tymi tumaxami calymi czy olac to i zbierac na SB-600. Lampe potrzebuje do fotografowania sportu rolki sk8, narty twin tip, snowboard etc. dzieki za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów