Szukaj
2ka jest dla mnie najbardziej klimatyczna
Ale co tam się stało z wyostrzaniem (i obróbką)? Na miniaturkach jeszcze ujdzie w tłoku, ale gdy się kliknie po całe obrazki to bardzo kiepsko to wygląda.
O ile na 3 nadmiernie wyostrzone pomniki na pierwszym planie akceptuję, można uznać za fakturę, to w tle poza domniemaną GO się dziwnie dzieje, jakby jednocześnie potraktowane blurem a potem wyostrzaniem.
2-ka dla mnie najlepsza kompozycyjnie, 3-ka też ok.
Natomiast rzekome duchy na 2 psują ten fot. Te plamy to czymś "napsikane" czy lokalnie rozjaśniane? Niefajnie to wygląda.
Jeśli już coś kombinować, to wokół drogi nie "mglić / pojaśniać", może nawet to co po bokach nieśmiało przyciemnić.
Za to na drodze i w oddali na krzyżu bym to zostawił.
IMHO.
Wyżej opisany sposób obróbki oczywiście koreluje z moim odbiorem dwójki - duchów tam nie widzę, za to drogę do (lub nań?) krzyża i owszem.![]()
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
Moim zdaniem dwójka dziwnie wygląda z tymi jasnymi plamami. Nie wiem czy to jakiś efekt naniesiony w PS albo zaparowany obiektyw. Ogólnie fajne zdjęcia ale trochę jakby przeostrzone czy zbyt dużo było szumu.
Dziękuję za komentarze. Spróbuję na nowo obrobić numerek 2, bez tych jasnych plam (bo były dodane w PP)![]()
Ja chętnie zobacze 2kę "surową"![]()
Skontaktuj się z nami