Szukaj
Masz rację.
z jednej strony jestem wdzięczny kolegom za pomysł z odzyskaniem danych.
Z drugiej widzę, że nie wszystkie zdjęcia udało się odzyskać.
Kilka, które pamiętam że robiłem, nie ma secie odzyskanych zdjęć. Próbowałem dwa razy SanDisk Recovery i bez zmian.
Coś może być nie tak z tymi kartami. Czas je chyba wymienić.
Nie mniej jednak, udało się coś przekazać zaprzyjaźnionemu księdzu. Zadanie wypełnione z małymi problemami
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
A jak winny jest aparat? Wtedy kupienie nowej karty nic nie da poza niepotrzebnymi kosztami.
Ja bym najpierw dokładnie sprawdził karty. To jest dość proste do wykonania i kosztuje tylko trochę czasu.
Dziwne dla mnie jest to że padły 2 karty na raz w tym samym czasie. Może faktycznie aparat ( kiedyś miałem podobną sytuację przez wyrobioną klapkę baterii ale nie w nikonie - aparat wyłączył się w trakcie zapisu bufora ). A drugie do sprawdzenia to czytnik kart - też poleciały mi kiedyś zdjęcia z karty - system pokazał mi zawartość karty potem coś przerwało i karta pusta. Uratował mnie wtedy zapis jednocześnie na 2 karty. Drugą kartę do kopiowania danych wkładałem zabezpieczoną przed zapisem i teraz zawszę tak robię. Po wymianie czytnika karty działają bezbłędnie.
A i jeszcze jedno - Windows nie zgłaszał że dysk wymaga sprawdzenia i nie proponował naprawy ?
D610 | T35VC | T45VC | T85VC | T70-200VC
Skontaktuj się z nami