Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie Harb - zbiórka na rehabilitację

Cześć wszystkim

Nasz forumowy kolega @harb jest w ciężkiej sytuacji. Pojawiła się zbiórka na pomagam.pl więc ją również tutaj przyklejam dla zasięgu.
    Każda wpłata, nawet symboliczna, ma znaczenie!

https://pomagam.pl/tya6eg

https://www.facebook.com/10000036027...c4gyjvWVLdxMw6
    Prywatnie: Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N40/2 || N85/1.8s || SB-600 || YN560
    Służbowo: R6 || T24-70/2.8 G2 || C70-200mm f/2.8L IS III USM

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Dzięki za info. I zdrowia naszemu Koledze.
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Poszedł przelew jak i cały strumień myśli w Jego kierunku. Jestem Mu to niejako winien, bo pamiętam jaki był kiedy mnie w podobny sposób sponiewierało. Dzielę się tu z Wami fotami z Dolomitów. Janek bardzo mi pomógł w ogarnięciu tego tematu od strony logistycznej. Nie miałem zielonego pojęcia (jak zresztą chyba my wszyscy tutaj) co się stało, ale brak jego aktywności zarówno tu, jak i w miejscach w sieci gdzie bywał powinna dać do myślenia. Andrzeja @Nikonozaur nie ma już z nami od przeszło roku... To tak jakby ktoś nie wiedział.
    Janek trzymaj się ku...a mocno!
    Ostatnio edytowane przez maniak666 ; 18-10-2024 o 21:30

Domyślnie

Harb to Jan Siemiński. Zadzwonię do niego jutro.

Przekleję tekst jaki zamieściła żona Janka na jego profilu na FB oraz na portalu pomagam.pl

Pilna potrzeba rehabilitacji
    Jako żona Jana Siemińskiego bardzo proszę o nawet najmniejszą darowiznę na rehabilitacje mojego męża - Jana Siemińskiego. Z góry jestem ogromnie wdzięczna za każdą pomoc - nawet udostępnienie zbiórki. Zależy mi na pilnej reakcji!

Janek Siemiński 6 września 2024 roku doznał rozległego zawału serca z zatrzymaniem krążenia. Po zatrzymaniu akcji serca przebywał trzy dni w śpiączce farmakologicznej w Centrum Medycyny Nieinwazyjnej na oddziale intensywnej terapii kardiologicznej i krążenia płucnego. Aktualnie przebywa w ZOL, w której praktycznie nie jest rehabilitowany - przebywa "w próżni". Janusz potrzebuje pilnej i intensywnej rehabilitacji ruchowo-kardiologiczno-neurologicznej. Z uwagi na słabe wyniki musi być cały czas pod opieką lekarzy specjalistów i rehabilitantów. Staramy się o pobyt w specjalistycznych ośrodkach rehabilitacyjnych, lecz niestety wiążę się to ze zbyt długim czasem oczekiwania, a koszty takiej rehabilitacji są zbyt wysokie na nasze możliwości. Nie możemy wyszacować dokładnych kosztów leczenia ze względu na brak możliwości określenia narzędzi i metod rehabilitacyjnych.
    Jan Siemiński od zawsze był bardzo aktywnym człowiekiem z ogromną pasją do fotografii, aktywnie uczestniczącym w różnego rodzaju aktywnościach związanych z jego zainteresowaniem (między innymi wypady na plenery fotograficzne, udziały w konkursach czy też był aktywnym członkiem organizacji fotograficznych). Zawsze był chętny do dzielenia się swoją wiedzą z różnymi ludźmi ze świata fotografii. Od co najmniej 15 lat dzieli się swoją wiedzą i wielu polskich fotografów zawdzięcza mu wejście na wyższy poziom fotografii. Jako jeden z polskich fotografów został umieszczony w Wikipedii. Ze względu na nieszczęśliwy wypadek nie wiemy, czy będzie w stanie realizować swoją pasję - wszystko zależy od pilnej i jak najlepszej rehabilitacji.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad, Leica, Pentax, Rolleiflex, FKD Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze i około 30 szkiełek.

Domyślnie

Poszedł przelew.
    .
    Niedawno walczyłem o życie żony, wiem co to brak kasy i zrujnowanie wszystkiego przez nagłą chorobę. Upadek psychiczny, a do tego upadek finansowy który zabija nadzieję nawet jeśli ona się pojawia to i tak jej nie widać, bo albo nie ma na leki, albo na rehabilitację, albo nawet na benzynę aby pojechać w odwiedziny.
    Kręcąc zomem tak się napinam, że w ogóle nie puszczam bąków. Bąki wędrują do głowy i tak powstają posrane pomysły na kadry

Domyślnie

Też dorzuciłem grosik. Szybkiego powrotu do zdrowia.

Domyślnie

Kurde...nie zna sie dnia ani godziny.
    Wyrazy wsparcia i powrotu do zdrowia i oby fotografowania takze.
    Fuji S5Pro / D90 / F801 / F601 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 / CPL / Cokin / Hitech.
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Dawno nie było mnie tu na forum, ale dla Janka będę tu wracał częściej.
    Pomagam, i udostępniam dalej.
    Trzymaj się i walcz, Janku!!!

Domyślnie

10 375 zł z 25 000 zł (Cel)
    Wpłaciło 109 osób w ciągu 1 dnia.

Trudno o uśmiech w kontekście, ale jednak się uśmiechnąłem.
    Chociaż, uśmiech to nie śmiech, czyli w kontekście przystoi.
    Oby do celu (nie tylko zbiórki).
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Rozmawiałem z Jankiem. Na początku dłużej z jego żoną, ona odebrała telefon. Janek leży, jest słaby, dziś ma gorszy dzień, czasami słabo kontaktuje. Harb dostał słuchawkę na chwilę, poznał mnie. Ucieszył się bardzo. Zdałem mu "relację" tzn., że dotarła do nas wczoraj informacja, że założyliśmy wątek w cafe, belkę, że forumowicze się tu wpisują i informują o wpłatach no i składają życzenia powrotu do zdrowia. Oczywiście życzyłem tego samego od siebie. Jak już pisałem cieszył się, dziękował forumowiczom. Zaproponowałem by jak wydobrzeje tu zajrzał, napisał coś do nas. Żona prosiła by rozmowa była krótka, parę zdań więc w sumie to tyle co mogę napisać.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad, Leica, Pentax, Rolleiflex, FKD Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze i około 30 szkiełek.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni