warto by sprawdzić co to padło, choć by ze względu na - przypadek lub przypadłość, właśnie o 85mm krążą legendy ? o awaryjności
Szukaj
warto by sprawdzić co to padło, choć by ze względu na - przypadek lub przypadłość, właśnie o 85mm krążą legendy ? o awaryjności
puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności
No i kiicha... Było do przewidzenia.
No tak... czyżby panowie od N bali się (chyba słusznie) że po wejściu V nynek sprzedaż Pleny im spadnie?
Marcin
Nikon Z9, Z8, Z7II, Sony A1, A7RV, A7RIII, Canon R5, Fujifilm XH2 / XH2S
Mam sigmę 135mm. Mimo tego że jest na bagnet F bardzo dobrze mi się nią pracuje. Dodatkowo mogę ją podpiąć do Panasa.
Może przez sekundę pomyślałem, że może by odświeżyć szkiełko... I mi przeszło.
No ale po kolejnym "zwodzie" wielkiego "SZU" utwierdziłem się w swoim przekonaniu i straciłem zainteresowanie takim ruchem.
Męczy mnie ta gierka. Szkoda czasu i nerwów, jeśli to kogoś irytuje. Pozostawią ją dla miłośników systemu.
A że te zwody są coraz bardziej niemiłe dla posiadaczy sprzętu na literę N, zaczynam mieć coraz gorszą opinię o tym producencie.
Mam wrażenie że masz absolutną racje dlaczego wersja na Z wypadła z projektu. Tak tak Plena Plena....
Całe szczęście że N nie produkuje innych dóbr konsumpcyjnych, np. pojazdów. Zapewne chciałby przekonać swoich klientów, że tylko akumulatory czy opony od N
są jedynym słusznym i właściwym rozwiązaniem.
Całe szczęście jest Panasonic. Ile kosztuje ten Viltrox lub Samy 135 na Panasa?
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Z9 + N14-24 f/2.8S + N24-70 f/2.8S + N70-200 f/2.8G VR II + 35 f/1.8S + 50mm f.1.8S + Planar T* 50 mm f/1.4 + 85 f/1.8S + N105 f/1.4E + S135 f/1.8
Skontaktuj się z nami