Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Dolomity po mojemu.

15-20 września.2024. Próba powrotu do focenia po ponad 4,5 roku przerwy. Czy udana? Nie wiem... Może tu się dowiem. Sukcesywnie (co absolutnie nie jest tożsame z systematycznie) będę podrzucał. Zapraszam

1

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_2433.jpg
Wyświetleń:	18
Rozmiar:	610,0 KB
ID:	82783

2

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_2403.jpg
Wyświetleń:	16
Rozmiar:	435,0 KB
ID:	82784

Domyślnie

Dobrze idzie, dawaj.
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Dwójka super.

Domyślnie

Kwadrat z górami by mi się kojarzył, a tu ładnie działa.
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

2ka jest znacznie mocniejszym zdjęciem. Dobrze skadrowane. Kolorki nie przesadzone i bez nadmiernego clarity/mikrokontrastu.
    Fajna fota

Natomiast z 1ką mam problem. Ta góra po prawej "kończy zdjęcie" zamyka prawą stronę kadru ale zaburza też równowagę w kadrze. Być może że to moje odczucie związane jest z naszym systemem czytania i obserwacji od lewej do prawej? A tu na koniec jest duży obszar który "otwiera" jakby nowa "opowieść" ale kadr się kończy. Wydaje mi się że w tym zdjęciu są lepsze kadry, bardziej zrównoważone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wind Mill Zobacz posta
    Kwadrat z górami by mi się kojarzył, a tu ładnie działa.
    Nieco lyso cytowac samego siebie, ale:
    Kwadrat z górami by mi się nie kojarzył, a tu ładnie działa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    2ka jest znacznie mocniejszym zdjęciem. Dobrze skadrowane. Kolorki nie przesadzone i bez nadmiernego clarity/mikrokontrastu.
    Fajna fota

Natomiast z 1ką mam problem. Ta góra po prawej "kończy zdjęcie" zamyka prawą stronę kadru ale zaburza też równowagę w kadrze. Być może że to moje odczucie związane jest z naszym systemem czytania i obserwacji od lewej do prawej? A tu na koniec jest duży obszar który "otwiera" jakby nowa "opowieść" ale kadr się kończy. Wydaje mi się że w tym zdjęciu są lepsze kadry, bardziej zrównoważone
    Trudno byłoby się nie zgodzić z Twoją opinią odnośnie jedynki. Jak tak na spokojnie patrzę też teraz to widzę. Niby człowiek już troche siedzi w temacie i wie o tym, że należy dać trochę odpocząć temu co na karcie. A ja po 9 godzinach jazdy szybki prysznic i do kompa. To tak nie działa jednak... Na szczęście jest jeszcze sporo kadrów z tego miejsca, więc nic straconego. Poza tym ja chyba jednak najbardziej kocham kwadraty.

Domyślnie

Prawa strona jedynki mi osobiście nie przeszkadza - nie odczuwam tu braku (tego co poza prawa krawędzią) a właśnie zaproszenie do ciągu dalszego.

Domyślnie

Wydaje mi się że w kolorze jedynka byłaby lepsza, ale to tylko moje odczucia. Ogólnie bardzo dobrze bez ostrego forsowania w stylu HDR.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mirkus Zobacz posta
    Wydaje mi się że w kolorze jedynka byłaby lepsza, ale to tylko moje odczucia. Ogólnie bardzo dobrze bez ostrego forsowania w stylu HDR.
    Ale to nie BW... Małżonka podobnie zareagowała - nie uwierzyła dopóki nie zobaczyła RAW. A mogła zajrzeć w swój aparat- -bo stała obok mnie. A że warunki wyleciały z pamięci? Tyle się działo, że akurat to jestem w stanie zrozumieć. Co do HDR - nigdy mnie nie ciągnęło w tym kierunku, co nie oznacza, że forsowna czy też agresywna obróbka jest mi obca.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni