Szukaj
Ładnie. Jak widać D850 w niczym nie ustępuje bezlustrom.
Piękne. Ma klimat. Takie spokojne.
D750 | D850 | N80 | N 24-120/4 | N28-105 3,5-4,5 | N 50/1,4D | T 17-35 2,8-4 | N 35/2D | S C100-400/5-6,3 | SB-600 | SB-800
D850 kiedys miałem ze wzgledu na powazna operacje sprzedałem cały sprzet Nikona w 2019 , pozniej uległem marketingowi i roznym zaletom bezlusterkowcow (maja ich wiele to fakt ) kilka lat z Z7 , w ub roku cos mnie podkusilo ( wiecej wycieczek z zona anizeli plenerow wiek robi swoje, wiec cos lekkiego by sie przedało ) i ponownie sprzedałem wszystko co mialem Nikona , kupilem OM-1 Olimpusa i troche sie pomylilem , swietny aparat do makro, portretow i turystyki, przyzwyczajony do duzych matryc stwierdzilem ze w krajobrazach ta malutka matryca 4/3 jednak nie daje rady , szczegolnie widac to na niebie , czesto wyglada jak przejechane walcem , na matrycy 46mg bardzo czesto chmury sa jak w 3D. Myslenie (a u mnie zawsze krotkie ) za i przeciw Zet czy Lustro , mialem oba wybor padł jednak na D850 kto go ma, ten wie co ten aparat soba prezentuje ze tak chetnie sie nim fotografuje , udało mi sie kupic na https://www.e-infin.com/eu/ (polecam bezpieczna strona ) nowke bez przebiegu z polskim menu mało tego z aktualnym upgrade, i gwarnacja, nie ma takich usprawnien jak Z8 ale fotki robi tak samo dobre, a w nocy widzi jak sowa, niewiele ciezszy od Z8 bo zapewne taki bym kupił. Szkla do luster na ebay mozna dostac za duzo mniejsze pieniadze, polecam niemieckie komisy fotograficzne, sprzet w bdb stanie czesto z roczna gwarancja . I tak jestem ponownie nikoniarzem. Pozdrawim wszystkich zyczac duzo dobrego swiatła
Ostatnio edytowane przez harb ; 05-09-2024 o 07:54
Dużo zdrówka panie Janie. Zawsze z wielką przyjemnością oglądam pana prace.
@harb Piękna historia Założę się że za kilka lat wielu będzie wspominać jaki to piękny plastyczny obrazek dawały lustrzanki a bezlustra to generują suchy cyfrowy obraz. Co do Micro 4/3 też się zastanawiam czy sobie nie kupić ale właśnie mam obawy że jednak ta matryca nie ma takiej rozpiętości i rozdzielczości jak FF w przypadku krajobrazów. Nie wiem może się mylę i to widać tylko przy laboratoryjnych testach a nie w normalnej fotografii.
Skontaktuj się z nami