Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Mglisty staw

Domyślnie Mglisty staw

zapraszam

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_DSC1214GkMinD.jpg
Wyświetleń:	29
Rozmiar:	1,76 MB
ID:	82290

Nikon D850

Domyślnie

Ładnie. Jak widać D850 w niczym nie ustępuje bezlustrom.

Domyślnie

Piękne. Ma klimat. Takie spokojne.
    D750 | D850 | N80 | N 24-120/4 | N28-105 3,5-4,5 | N 50/1,4D | T 17-35 2,8-4 | N 35/2D | S C100-400/5-6,3 | SB-600 | SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mirkus Zobacz posta
    Ładnie. Jak widać D850 w niczym nie ustępuje bezlustrom.
    D850 kiedys miałem ze wzgledu na powazna operacje sprzedałem cały sprzet Nikona w 2019 , pozniej uległem marketingowi i roznym zaletom bezlusterkowcow (maja ich wiele to fakt ) kilka lat z Z7 , w ub roku cos mnie podkusilo ( wiecej wycieczek z zona anizeli plenerow wiek robi swoje, wiec cos lekkiego by sie przedało ) i ponownie sprzedałem wszystko co mialem Nikona , kupilem OM-1 Olimpusa i troche sie pomylilem , swietny aparat do makro, portretow i turystyki, przyzwyczajony do duzych matryc stwierdzilem ze w krajobrazach ta malutka matryca 4/3 jednak nie daje rady , szczegolnie widac to na niebie , czesto wyglada jak przejechane walcem , na matrycy 46mg bardzo czesto chmury sa jak w 3D. Myslenie (a u mnie zawsze krotkie ) za i przeciw Zet czy Lustro , mialem oba wybor padł jednak na D850 kto go ma, ten wie co ten aparat soba prezentuje ze tak chetnie sie nim fotografuje , udało mi sie kupic na https://www.e-infin.com/eu/ (polecam bezpieczna strona ) nowke bez przebiegu z polskim menu mało tego z aktualnym upgrade, i gwarnacja, nie ma takich usprawnien jak Z8 ale fotki robi tak samo dobre, a w nocy widzi jak sowa, niewiele ciezszy od Z8 bo zapewne taki bym kupił. Szkla do luster na ebay mozna dostac za duzo mniejsze pieniadze, polecam niemieckie komisy fotograficzne, sprzet w bdb stanie czesto z roczna gwarancja . I tak jestem ponownie nikoniarzem. Pozdrawim wszystkich zyczac duzo dobrego swiatła
    Ostatnio edytowane przez harb ; 05-09-2024 o 07:54

Domyślnie

Dużo zdrówka panie Janie. Zawsze z wielką przyjemnością oglądam pana prace.

Domyślnie

@harb Piękna historia Założę się że za kilka lat wielu będzie wspominać jaki to piękny plastyczny obrazek dawały lustrzanki a bezlustra to generują suchy cyfrowy obraz. Co do Micro 4/3 też się zastanawiam czy sobie nie kupić ale właśnie mam obawy że jednak ta matryca nie ma takiej rozpiętości i rozdzielczości jak FF w przypadku krajobrazów. Nie wiem może się mylę i to widać tylko przy laboratoryjnych testach a nie w normalnej fotografii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ... kupilem OM-1 Olimpusa i troche sie pomylilem , swietny aparat do makro, portretow i turystyki, przyzwyczajony do duzych matryc stwierdzilem ze w krajobrazach ta malutka matryca 4/3 jednak nie daje rady , szczegolnie widac to na niebie , czesto wyglada jak przejechane walcem ...
    wprawdzie moje doświadczenie do Twojego to jak mrówka do słonia ale mialem takie same spostrzeżenia po kupnie OM-1.
    A kiedy przeyczytałem to co napisałeś to pomyślałem sobie - o kurde, zauważyłem to samo wcześniej u siebie więc może coś się na tym forum nauczyłem

a zdjęcie bardzo ładne ....

Domyślnie

Jako ktos, kto pamieta twoje foty od zawsze, pamietam tez jak mi udzieliles paru super rad przy pewnej gorskeij focie a propo przepalu (to byly ekstra cene rady), to napisze tak.

Zdjecie poznizej tego co masz w dorobku i zwykle prezentujesz.
    Przewaznie dajesz majstersztyki kadrowania, a tu jest mocno przecietnie. Niby odbicie, ale jednak kadrowanei blisko pol na pol nie bardzo sie broni mz.
    Kolorystyka i klimat jak naajbardziej na tak.
    Ale kadr jak wspomnialem, plus ten rozlany przepla na spora czesc nieba...

Masz wiele o wiele lepszych zdjec.

P.S
    Gdyby to zdjecie dal jakis poczatkujacy, to bym pomysla ze kierunek jak najbardziej na tak, dopracowac obrobke, ciut kadrowanie, ale poczatek super.
    No ale Harb, ty tu dawales takei fotosy wyczesane, ze to zdjecie niestety jest daleko od nich bardzo.
    Szczegolnie ten przepal...
    Fuji S5Pro / D90 / F801 / F601 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 / CPL / Cokin / Hitech.
    Pozdrawiam, Krzysiek.