Kupiłem niedawno nowe Surface Pro 11 i chciałem się podzielić na szybko kilkoma spostrzeżeniami bo jestem zaskoczony tym co potrafi to urządzanie.
A potrafi wiele jak się okazuje. Surface wraz z klawiaturą jest bardzo małe - nawet mniejsze niż iPad Pro 13 na M4 z Apple Magic Keyboard czy jak to się nazywa (mam obydwa porównałem sobie).
Tylko że Surface ma pełnowartościowy Windows 11 Pro i wszystko na nim normalnie działa jak na stacjonarnym komputerze.
Zainstalowałem pakiet Adobe i okazuje się że Photoshop / ACR działa aż miło. Jestem teraz na wyjeździe i komfortowo obrabiam sobie zdjęcia.
Wszystkie funkcje normalnie działają, nawet odszumianie AI.
Przypominam że cały czas mowa o urządzeniu które w zasadzie jest tabletem... no szczęka mi opadła.
Na iPad Pro 13 z M4 nie ma o tym mowy, jest tylko PS mobilny pod iOS, a tu mamy pełną wersję.
Do tego mam mobilny przenośny monitor 4K 17 cali (Espresso Pro 17) podłączony pod USB C (zasilany z Surface, nie wymaga żadnych innych kabli) i mam komfortowy dwumonitorowy zestaw który wraz ze wszystkimi akcesoriami mieści się w etui na laptopa.
Szczerze - aktualnie używam więcej Apple niż PC, ale za to Surface trzeba naprawdę Microsoft pochwalić.
PS. Poniżej zdjęcie tego mini zestawu.
Szukaj
Skontaktuj się z nami