Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

Dziwne przypadki z ta sigmą mam ten sam model i jest wszystko ok . Nawet ostrość przyzwoita. Z tamronami 28-75 radzę uważać mam już drugi egzemplarz i jestem zawiedziony. BF ok obiektyw nowy ze sklepu a ostrość szkoda pisać.
    Nikon F 80, Fuji S 2 pro, nikkor 50/1,8 sigma 70-300 apo dg

Domyślnie

własnie czekam na paczke z sigmą i aż mi sie włos zjezył ale czytajac do konca juz moge iść spac spokojnie. Myslę ze mówicie o tej najnowszej 70-300 apo dg macro

Domyślnie

polecam przestudiowanie instrukcji przed podpieciem obiektywu

pozdro
    Wlodek
    Pozdrawiam Wlodek
    D70/18-70/ 50mm f1.8/tamron 90mm macro/sigma70-300mm f4-5.6 APO Macro Super/SB600/ i takie tam różne klamoty

Domyślnie

A na pewno jesteś co najmniej 1,5 metra od fotografowanego obiektu?
    Chciałem tylko przypomnieć, że w trybie Macro możemy być 95 cm od obiektu i złapie nam ostrość
    Pozdrawiam,

Maksiasty

D70 i parę szkiełek

Domyślnie

Maksiasty, w danych na strona piszą ,że 59 cm. Co do zapoznania sie z instrukcją to bedzie problem bo mnie rosyjskiego uczyli tylko. Myslę ze pismo obrazkowe pomoże. narazie czekam az poczta sie obudzi i przywiezie.

Domyślnie

Przy takiej ogniskowej to 59cm byłoby rewelacyjne... Choć niestety jest to literówka i komuś cyferki wklepały się odwrotnie. Zresztą jak będziesz miał rzeczoną instrukcję w ręce to na przykład w angielskiej części na samym dole jest tabelka gdzie Minimum Focusing Distance to 0.95m (37.4in). Mam nadzieję, że nie będziesz tym faktem rozczarowany.
    Pozdrawiam,

Maksiasty

D70 i parę szkiełek

Domyślnie

Weszedłem sobie na jankeską strone sigmy i tam przy danym obiektywie jest link do tabelek i doczytałem conieco. Nie moge być rozczarowany bo za te pieniadze chyba nic lepszego,nowego nie kupię. Nadal czekam na pocztyliona, oj on chyba na piwo dzis nie zarobi.

[ Dodano: Pon 07 Lis, 2005 ]
    no i piersze próby wieczorem ale tylko manualne a raczej mechaniszne. Po podpieciu odpalił bez problemu. W porównaniu z silniczkiem Nikkora to kierat ale jest prawie tak samo szybki z AF. łapie ładnie ostrość i jak narazie jestem zadowolony. problem był tylko z przełacznikiem macro na obiektywie. Najpierw nie chciał sie przełaczyc a ja juz zaskoczył to nie chciał sie wyłaczyc. To jest chyba zalezne od ogniskowej jaka jest w danej chwili na obiektywie. druga próba wyszła juz ok. Ale nie pamietam jak to robiłem . Sigma jest made in japan tylko instrukcja jest od apo II macro super. W tej nowej jest inny przełacznik od blokowania chyba przysłony. Wazne tez ze po złozeniu wchodzi do bez problemu do mojego nowego plecaczka

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów