Widze, ze cena (ok 1,5 tys) jest dla mnie do zaakceptowania. Pojade gdzie do sklepu i sobie przymierze do puszki
Szukaj
Widze, ze cena (ok 1,5 tys) jest dla mnie do zaakceptowania. Pojade gdzie do sklepu i sobie przymierze do puszki
no nawet nie gadaj....No to tu mnie kolega zaskoczyl. Zeczywiscie moglem byc nieco blizej niz 1,5m.![]()
D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|
przymierzałem Sigmę 70-300 do D70s i w ogóle nie chciała ustawiać ostrości - ani drgnęło
no chyba nie chcecie powiedzieć że sigma 70-300 DG APO nie współdziała z nikonem ?!..........może trafiliście na takie egzemplarze ?.............bo ja właśnia zamówiłem takowy do D50 i zaczynam mieć obawy
może ktoś to wyprostuje !!! (mogę jeszcze zrezygnować z zamówienia)
WitamZamieszczone przez martin75
Nie przejmuj się działają na pewno tylko niektórzy zapominają, że należy zablokować pierścień przysłony.
Pozdrawiam
OK, dzięki
PS
a to blokowanie pierścienia polega na jego przsunięciu w jakieś konkretne położenie ???
Musisz zamknąć całkowicie przysłonę zobaczysz na pierścieniu pierwsze cyfry są czerwone to do tej pozycji przykręć powinno zaskoczyć usłyszysz takie cyknięcie.
jasne, dzięks !
Często korzystam z w/w sigmy i ngdy nie miałem takich problemów. Zaskakujace to to zjawisko. Ostatnio robiłem zdjądka na zawodach jeździeckich i są super.
D300 D80 F70 SB-800 18-200 VR 50/1.8 D 17-50 Tamron Sigma 10-20/3.5
bo tam jest po lewej taki przelacznik AF/MFZamieszczone przez Fodo
jak jest w MF to generalnie mozna sobie poczekac az drgnie. dosc dlugo
nie brac tego co napisalem na serio
obiektyw jest miodek. za te pieniadze to super szkielko. i nawet jak na Sigme ma bardzo przyjemne kolory
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Skontaktuj się z nami