Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Windows ARM program antywirusowy

Kupiłem nowe Surface Pro 11 z Snapdragon X Elite - mam wątpliwości czy pakiet Eset którego używam na moich komputerach z Windowsem natywnie obsłuży nową architekturę.
    Może ktoś poleci jakiś pakiet AV / FW pod Windows ARM?
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Nie ufasz Windows Defender? Według testów AV-Test jest skuteczniejszy od Eseta (tak, wiem, to tylko testy):
    https://www.centrumxp.pl/Aktualnosci...V-Comparatives
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dobre pytanie

Domyślnie

https://www.bitdefender.com/consumer...t/answer/1776/
    Właściwie antywirusy to przeżytek i gonitwa za motylami.

Windows Defender poprawił się jak coś, jednak trapi go nadal spora ilość bolączek. M.innymi brak ochrony bankowej, a windzie jest wiele niezałatanych podatności , tak jak i w Linuxie i w Apple ( suma sumarum można je liczyć w tysiącach). Można go jednak usprawnić poprzez programy od Andyfull -np Configure Defender, jednak to już sa zaszłości, MZ.
    Fsecure ma b. dobrą ochronę bankową, ale obecnie nie współpracuje z ARM.
    Jest coraz bardziej widoczne, że znane nam antywirusy nie radzą sobie z nowoczesnymi atakami, przemycaniem malware.
    Eset jest średni (to nie ta firma co kiedyś) ,jak Michu napisał.
    Obecnie warto pomyśleć nad innymi rozwiązaniami, typu Shadow Defender (wirtualizacja), można spróbować VOOdOO Shield gdzie pliki i exe są dopuszczane z analizy chmury producenta programu (tu nietety leży prywatność).
    Na tą chwilę i MZ, to zostań przy MS Defenderze. Zobaczysz jak rozwinie się dalej sytuacja na polu ARM.
    Albo i teraz to Bitdefender.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu Zobacz posta
    Nie ufasz Windows Defender? Według testów AV-Test jest skuteczniejszy od Eseta (tak, wiem, to tylko testy):
    https://www.centrumxp.pl/Aktualnosci...V-Comparatives
    Nie, nie ufam A te testy - no wiesz, według tego testu polecany tam jest Kaspersky, który kilka miesięcy temu został zbanowany w USA jako szpiegujący dla Rosji... także wiesz, testom też nie ufam.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Tamitu Zobacz posta
    https://www.bitdefender.com/consumer...t/answer/1776/
    Właściwie antywirusy to przeżytek i gonitwa za motylami.

Windows Defender poprawił się jak coś, jednak trapi go nadal spora ilość bolączek. M.innymi brak ochrony bankowej, a windzie jest wiele niezałatanych podatności , tak jak i w Linuxie i w Apple ( suma sumarum można je liczyć w tysiącach). Można go jednak usprawnić poprzez programy od Andyfull -np Configure Defender, jednak to już sa zaszłości, MZ.
    Fsecure ma b. dobrą ochronę bankową, ale obecnie nie współpracuje z ARM.
    Jest coraz bardziej widoczne, że znane nam antywirusy nie radzą sobie z nowoczesnymi atakami, przemycaniem malware.
    Eset jest średni (to nie ta firma co kiedyś) ,jak Michu napisał.
    Obecnie warto pomyśleć nad innymi rozwiązaniami, typu Shadow Defender (wirtualizacja), można spróbować VOOdOO Shield gdzie pliki i exe są dopuszczane z analizy chmury producenta programu (tu nietety leży prywatność).
    Na tą chwilę i MZ, to zostań przy MS Defenderze. Zobaczysz jak rozwinie się dalej sytuacja na polu ARM.
    Albo i teraz to Bitdefender.
    Bitdefender odpada, nie leży mi ten program, próbowałem kiedyś.
    ESET mi pasuje, jaki by nie był, używam od 4 lat i zero problemów - inna sprawa że nie pobieram plików z nieznanych stron internetowych a jeżeli już, to to mam do tego celu wirtualną maszynę (Hyper-V) z Ubuntu...
    Marcin
    Sony / Nikon

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dobre pytanie

Domyślnie

Jeśli jesteś zadowolony to niie ma co zmieniać zwycięskiego składu.
    Ostatnio spora częsc ludzi nie lubi Eseta, co ma odzwierciedlenie w testach. Jednak każda maszyna różni się konfiguracją, więc może to jest to.
    MZ, jeśli wie się co się robi to nie trzeba antywirusów. Monitoring sieci i dobry firewall wystarczy.

Lubię Linuxa. U mnie stoi POP OS!, pracują non stop a i wydali Alphe1 - czuję że pozamiata w temacie.
    Może System 76 nie pieści GUI, ale aktualizacje ma non stop i najnowsze jądro.
    Można zerknąć na you tube- świat linuxa.