Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Spec od Exel poszukiwany

Dzień dobry jadę na wyprawę rowerową Mam rozpiskę kilkudziesięciu punktów które chce zobaczyć odwiedzić na swojej trasie. Startuje z punktu zerowego. Ale czasami będzie tak że zboczę z trasy i wtedy ta rozpiska będzie nieaktualna. Czy jest jakiś sposób aby np po zjechaniu z trasy i potem ponownie gdy znajdę się w np sklepie. Zresetować te kilometry o te już przebyte aby wiedzieć ile będę miał kilometrów do następnego punktu. Zależy mi na pliku na Android lub iphone.

Exel tabela.jpg

Domyślnie

Ale jak Ty to sobie wyobrażasz?
    Skoro jedziesz z pkt A do pkt C przez pkt B i masz wyznaczone km w trasie A-B i B-C to jeżeli gdzieś skręcisz na bok i dorzucisz km na pierwszym odcinku, wrócisz do pkt B to odległość B-C się nie zmieni ze względu na to ile km dorzucisz na pierwszym odcinku.

Jeżeli jednak będziesz Jechał A-C omijając B to równie dobrze możesz sobie trasę skrócić jak i wydłużyć i nie będziesz w stanie jakimś excelem obliczyć ile km Ci zostało do danego punktu.
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

A nie możesz sobie zrobić w Google Maps trasy z przystankami?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Dzień dobry
    Jeżeli dobrze zrozumiałem to zależy Ci na zaktualizowaniu kolejnego punktu na którym km będzie ? Jeżeli tak to propozycja taka:
    dojechałeś do sklepu i wpisujesz rzeczywistą ilość (żółty kolor) np sklep spożywczy był u Ciebie na 50 km więc (żałożony km trasy następnego punktu - żalożony km trasy obecnego punktu na którym jesteś) + rzeczywisty km trasy na którym jesteś = (92-45)+50 = 97
    W zielonym oknie wyświetla się zaktualizowany km na którym będzie Zamek Krzyżacki (97 km). Zjedziesz znów z trasy - docierasz do Zamku w żółte okno wpisujesz rzeczywistą ilośc km jaka wyszła np 100, a miał być 97. To sytuacja identyczna jak wyżej tylko już z zamiarem wyznaczenia kolejnego punktu (C6-C5)+D5 itd

Załącznik 81484

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piterlsn Zobacz posta
    Dzień dobry
    Jeżeli dobrze zrozumiałem to zależy Ci na zaktualizowaniu kolejnego punktu na którym km będzie ? Jeżeli tak to propozycja taka:
    dojechałeś do sklepu i wpisujesz rzeczywistą ilość (żółty kolor) np sklep spożywczy był u Ciebie na 50 km więc (żałożony km trasy następnego punktu - żalożony km trasy obecnego punktu na którym jesteś) + rzeczywisty km trasy na którym jesteś = (92-45)+50 = 97
    W zielonym oknie wyświetla się zaktualizowany km na którym będzie Zamek Krzyżacki (97 km). Zjedziesz znów z trasy - docierasz do Zamku w żółte okno wpisujesz rzeczywistą ilośc km jaka wyszła np 100, a miał być 97. To sytuacja identyczna jak wyżej tylko już z zamiarem wyznaczenia kolejnego punktu (C6-C5)+D5 itd

Załącznik 81484
    Tak np na liczniku mam 25 km a jestem w punkcie gdzie powinienem mieć 20 km. Czyli ten punkt i następne z automatu chce im dodać własnie te 5 km. Albo druga wersja. Zaczynam z samego rana jazdę i jestem w punkcie który ma np 300 km a na liczniku mam dopiero 10 km .Czy ten punkt i następne chcę pomniejszyć o 290 km.

No własnie o to mi chodzi ale jak to fizycznie zrobić w exelu?

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    A nie możesz sobie zrobić w Google Maps trasy z przystankami?
    Trasę zrobiłem sobie od 0-1000 km Nie da się inaczej wyznaczyć trasy. Na całej tej długości mam zaznaczone atrakcje nie tylko zamki ale i w lesie w totalnej dziczy itd itp. Zaczynając jazdę licznik liczy od 0 km i wszystko jest cacy jesli nie zjade z trasy lub nie nadrobię objazdem kilometrów. Wtedy rozpiska bierze w łęp. Ale dojeżdzając do jakiegoś pkt w którym wiem że na rozpisce jest to 100 tny kilometr a na liczniku już np 136 km chciałbym to skorygować.

Domyślnie

Podaj swojego maila to wyślę Ci excela z tymi punktami co wrzuciłeś wcześniej i dalej już sam sobie będziesz modyfikował

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

[email protected]
    Ok super by było

Domyślnie

Poszło na maila - do uzupełnienia jest tylko żółte pole w którym wpisujesz w danym punkcie km rzeczywisty na którym się znajdujesz. Zweryfikuj czy o to chodziło w razie czego pisz

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Idealnie o to właśnie chodziło Już mniej więcej pozmieniałem na swoje kilometry. W sobotę będę uzupełniał. Dziękuję serdecznie Jeszcze tylko sprawdzę na telefonie czy dam radę wpisywać. Bo mój z androidem uległ awarii i zapoznaję się z iphonem

Domyślnie

Cieszę się, że mogłem pomóc W takim razie szerokości na trasie życzę

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni