Szukaj
2k bardzo mi się podoba
Dzięki fafniak za ten krótki komentarz, ale jakże budujący.
Mniej znana architektura Wrocławia, w bocznych uliczkach o mniejszym ruchu pieszym. Ulica Żabia Ścieżka przy skrzyżowaniu z ulicą R. Traugutta. Dawna stacja Wrocławskiego Pogotowia Ratunkowego ' (obecnie nieczynna) przyklejona' do kościoła pod nazwą 'Zbór Chrześcijański', z którego pozostały ruiny.
4.
Ulica Świętej Doroty i ulica Franciszkańska kościół Świętego Stanisława i Doroty i mur (chyba zabytkowy bo stoi w centrum miasta) z tajemniczym portalem z piaskowca zamurowany współczesną cegłą w super oświetleniu 'bocznym słońcem' foto nr. 6.
5.
6.
Most Bartoszowicki na Wielkiej Wyspie w kierunku wschodnim, po wschodzie słońca.
7.
![]()
Kto rano wstaje ten widzi...Budynek sądu (w budowie) na skrzyżowaniu Tadeusza Zielińskiego i Marszałka Józefa Piłsudskiego we Wrocławiu.
Nikkor 18-140.
8.
Stara blokowisko z poprzedniej epoki przy ulicy Dworcowej 'na' tle nowego biurowca przy ulicy Marszałka Józefa Piłsudskiego.
Nikkor 70-300.
9.
Fasada galerii Wroclavia w samo południe (no prawie).
Nikkor 18-140.
10.
I ściana frontowa starego budynku (do renowacji?) w dzielnicy Wrocław - Leśnica przy ulicy Jana Rubczaka.
Nikkor 18-140.
11.
![]()
Ładnie. Przyjemnie pooglądać rodzinne miasto![]()
Duże i stare: Nikon D1, D3, D600, D700, Kodak DCS Pro-14N ! Z5 ! Olympus OMD E-M1 ! Leica X1 ! Samsung NX20 ! Pentax 645D ! i różne ładne analogi
Albo zdjęciowo: https://www.instagram.com/caban_rafal/ albo Sportowo: https://rmc-biega.pl/
Duże miasto, bardzo dużo ciekawych miejsc, plecak, nikonik w dłonie i heja. Pozdrawiam.
6tka podoba mi się ale po przycięciu góry.
- - - - kolejny post - - - - - -
przy 10tce proponowałbym tak :
Można by pokusić się o wyprostowanie linii w PS
(kadrowanie nie jest dokładne bo robione przy pomocy printscreena)
- - - - kolejny post - - - - - -
Nie wiem, czy 9tka nie byłaby lepsza w BW i bardzo mocnych kontrastach
Spróbuj zrobić w BW co uważasz, masz większe doświadczenie, zobaczymy ocenimy, rzeczywiście linie na budynku są skośne - do prostowania i wyeliminowałeś torowisko - wygląda lepiej jak patrzę na swoje foto ale czy nie za wysoko? 6-ka też chyba wygląda lepiej.
Ostatnio edytowane przez markoniMark ; 24-07-2024 o 10:44
Skontaktuj się z nami