Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Foto Laby

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Foto Laby

Witam
    Mam do Was wielką prośbę czy moglibyście umieścić adresy /www/ dobrych labów chodzi o te, z których jesteście zadowoleni pod względem jakości tutaj już nie chodzi o cenę, ale jakość, bo to, co dostałam ostatnio to się nie nadaje w ogóle do oglądania , mam jeszcze prośbę podam odnośnik do strony z jednym zdjęciem, które dałam do wywołałania http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=15335 jest to zdjęcie z tymi trzema drzewkami na odbitce widać tylko trawę i górną linie gór a te wszystkie drzewa to jest jedna wielka czarna plama i teraz nie wiem czy tak mam źle ustawiony monitor?, Moje pytanie jest takie jak to zdjęcie wyświetla się na waszych monitorach?
    Pozdrawiam.

Domyślnie

A ja NIE polecam efoto.pl. Chciałem tak jakoś profesjonalnie się do tego zabrać, więc poprosiłem o profil. Dostałem profil tyle, że jak go wgrywałem to mi zupełnie znikał czerwony kolor (na przykład na intensywnej szmince na ustach). Oddałem więc kilka zdjęć z profilem i kilka bez, efekt ten sam czyli spaprana czerwień. Dałem im drugą szansę i wysłałem kilka zdjęć czarno-białych (jako grayscale a nie RGB). Były to zdjęcia w większym rozmiarze, chyba 30x45 a mimo to nikt nie zadał sobie trudu ich obejrzenia. W efekcie tego dostałem odbitki czarno-białe w kolorze zielonym. Top było już jakiś czas temu, więc może się poprawili, ale dla pewności lepiej ich przetestować.

Polecam natomiast wysyłkę do Media Markt na ostrobramskiej. Wszystko dokładnie tak jak na monitorze. Od tej pory często tam oddaję, zwłaszcza jak z wakacji trzeba 700 zdjęć wywołać. Jest jednak jeden warunek... Trzeba zaznaczyć, że ma nie być żadnej obróbki. Raz zapomniałem i otrzymałem marchewkowe kolory oraz takie wyostrzenie, że aż się ludziom aureolki robiły nad głowami. Więc zasada taka, że wszędzie trzeba oddawać z zakazem obróbki.

Domyślnie

No ja właśnie też mam ostrobramską najbliżej i nie narzekam. Trzeba tylko pamiętać o tej cholernej korekcji. O ile przy składaniu zamówienia przez internet jest pole na uwagi, gdzie wpisuje się 'brak korekcji', to przy zgrywaniu zdjęć na miejscu trzeba prawie pod koniec wejść w 'opcje zlecenia' i tam odhaczyć korekcję.

Uprawnienia umieszczania postów