Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 96

Wątek: Canon EOS R1

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Powiedzcie to tym, którzy pokazują przykłady wyciągania z cieni. @candar używający Sony miał tam jazdę z użytkownikami Canonów. Na koniec padało stwierdzenie od użytkowników sprzętu C że duży DR nie jest potrzebny, że wystarczy dobrze naświetlać i na koniec że... można robić kilka klatek i HDR. To tyle w temacie. To praktyka, nie cyfry.
    Napisałem, że najsłabszą stroną jest matryca. Nie napisałem że się do niczego nie nadaje, duży DR nie jest zawsze potrzebny, wręcz przeciwnie, nie czesto nie jest konieczny.
    Pytanie co użytkownik Canona wymieni jak słabą stronę sprzętu. No po prostu nie ma takiej opcji, wszystko jest naj.

Przy okazji
    Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    ..Ten do niczego nie nadający się DR to jest fetysz na tym forum odkąd się na nim pojawiłem..
    Uwielbiam jak ktoś podkręca moje wypowiedzi w taki sposób, że stają sie bezsensowne.
    Gdzie napisałem, że nie nadające sie do niczego. Napisałem, że gorszy od ... a nie że sie do niczego nie nadaje. Zdjęcia się robi od ponad 100 lat, emulsje foto czy wcześniejsze matryce miały słaby DR a powstały setki milionów świetnych zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 24-07-2024 o 16:27
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.