Nie wiem czy źle podchodzę, każdy ma prawo do własnej opinii na temat tego co pokazano, tak samo jak prawo mieć jakieś oczekiwania czy wymagania od czegoś nowego co wchodzi na dany rynek. Oczywiście producenci mają swoje plany i to czy dany sprzęt komuś odpowiada to właśnie jest dopasowanie wymagań oczekiwań do tego co wydano.
Myślę natomiast, że nie ja jeden spodziewałem się po tej premierze więcej, więcej pod kątem technologii. W szerokim internecie nawet dobrze rozpoznawalni płatni testerzy pokusili się o opinie, że to wygląda bardziej na R3 Mark II niż zupełnie przełomowy naszpikowany dotychczas nie prezentowaną technologią model.
Według mnie, zakończenie produkcji 1dx jest bardziej niż pewne, to raczej kwestia kiedy, a nie czy zostanie zakończona.
Wpływ na to z pewnością ma też fakt, że Canon wygasza sukcesywnie produkcję optyki do lustrzanek.
Czy będzie R3 Mark II, moim zdaniem nie, a jeśli w ogóle to nie szybko. Zakładając, że Canon dał co ma najlepszego i w odpowiednim stopniu przygotowanego na ten moment do R1 i R5 Mark II nie bardzo wiem do kogo miałbym być kierowany R3 Mark II i czym się różnić od R1 i starszego modelu by nie był zbyt duża konkurencja dla właśnie R1.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami