Oczywiście, że możesz. Ja po prostu przytaczam co słownikowo oznacza słowo "typowy" i dlaczego nieco mi się to kłóci z tym co piszecie. Ale skoro tak czujecie to wasza sprawaJacek podobnie jak ty uważa, że to typowe body reporterskie co jest o tyle ciekawe, że w temacie o Z9 bardzo go zdziwiło, że do body reporterskiego dali aż tyle Mpx. Dodał nawet, że pod tym względem jednocyfrowce odstawały mocno od aparatów typu D850. Napisałem tu dokładnie to samo
A skoro takie to dziwne to co w tym jest typowego? Kurcze, nawet w tamtym temacie 3 lata temu przewidziałem, że Canon zrobi na opak i da w R1 mało pikselków. Ale ja jestem przenikliwy
No może nie do końca, bo przewidywałem wtedy, że R1 pojawi się lada dzień i jak się okazało nie za bardzo się to sprawdziło.
Niestety znowu opuściłeś najważniejsze słowo wypaczając treść mojej wypowiedziNigdzie nie napisałem, że Z9 nie nadaje się do reporterki. Wręcz odwrotnie. Zaznaczyłem jedynie, po to by podkreślić różnicę, że R1 jest pod tym względem bardziej konserwartywny/typowy/wyspecjalizowany. I nawet jeśli na początku nie wybrzmiało to tak jak miałem na myśli to potem wielokrotnie to doprecyzowywałem.
No i w przyszłości to może być prawdą. Ale na razie stanowi raczej wyjątek od reguły.
Tzw. pomijanie przez akcentowanie
Czemu miałbym to robić? Jak sam zauważyłeś to stwierdzenie ogólne. Już bardziej pisałem od Jacku, który nawet teraz to akcentuje mimo, że jakby się to zdezaktualizowałoAż dziw, że nie padł argument o tym, że Sigmy nie działają na Canonie. Sam też się uderzyłem w pierś, bo też tak pisałem. Ale o tobie nic nie wspominałem. No, ale ok. Rozumiem o co chodzi. Żeby lepiej się wszystkim spało napiszę, że Z9 to body zarówno typowe jak i nietypowe. Do tego mocno wyspecjalizowane (o ile nie mocniej niż R1) a do tego bardzo wszechstronne. Mam nadzieję, że teraz wszyscy są happy.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami