Nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem "[...]Nikon chyba ogranicza ilość serii. Typowo reporterskiej nie ma[...]", dwa razy wyraziłem swoje zdanie:
- W mojej ocenie Z9 wchodził na rynek właśnie jako typowo reporterskie body, wół roboczy na wszelkie reportaże - od sportu, poprzez reportaż wojenny na eventach kończąc. Diabelskie połączenie D3s z D3x.
- Z9 to typowo reporterskie body, które z powodzeniem można użyć również w innej fotografii
Miałem już nie rozwijać dalej tej rozmowy, bo nie dość, że do niczego nie prowadzi, to nie lubię jak ktoś mi zaczyna wtykać na siłę, że coś mnie ubodło, a do tego jeszcze widzi światełka. Ty możesz nie postrzegać Z9 jako typowego korpusu reporterskiego, ja mogę. Mogę prawda?
Dla mnie sama ilość MPx nie definiuje czy body jest reporterskie czy nie. Zresztą sam pisałeś o większej ilości MPx w reporterskich body w przyszłości. Jak Z9 by miał 26Mpx to by był bardziej reporterski, czy granica to 24MPx w 2024?
Porównanie motoryzacyjne... pominę milczeniem.
Nie jestem żadnym fetyszystą, bo jak piszesz tak ogólnikowo to znajdź mój post w takim tonie. Matryce od czasu 5D3 w Canonie nie mają czego się wstydzić.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami