Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 96

Wątek: Canon EOS R1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak i myślę że Canon już od pewnego czasu zmienia ukierunkowanie. R1 ma działać i ma być kontynuacją sprzętu tylko dla pro. Nie ma mieć fajerwerków ma działać tak jak są przyzwyczajeni Ci co używają tylko jedynek.
    To R3 nie działa? Właśnie większość (patrząc po komentarzach pod praktycznie wszyskimi filmami o R1) spodziewała się po takim czasie oczekiwania czegoś "więcej". Balonik może niepotrzebnie mocno napompowały różnego rodzaju rumorsy, ale zawód jednak da się wyczytać w większości opinii.
    "Nie daliśmy więcej, bo konserwatywni właściciele tylko jedynek i tak już przeżyją szok związany z przejściem na EVF" - wg Ciebie takie powinno być hasło reklamowe.

To jakie to będzie to wypasione R3II? Co zmienią? Co dodadzą?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Co do ploteczek to nie wydaje mi się żeby reporterzy mieli czas i chęci na czytanie tego typu rzeczy. Część pewnie przejdzie na nowszy sprzęt, szczególnie jeśli zakupią go jakieś redakcje. Co do R3 to różnica między nim a R1 jak dla mnie mocno się zatarła, ale zawsze jest możliwość operowania ceną. Kogo stać to kupi R1, dla nieco mniej zamożnego zostanie R3 z odrobinę gorszym tym lub owym U Nikona jest inaczej? Różnica między Z9 i Z8 to chyba jedynie kwestia ceny oraz z lekka upodobań, szczególnie z dokupionym do Z8 gripem.

Domyślnie

Każdy bierze to, co uważa dla siebie za odpowiednie.
    R1 $6300, R3 $5000. Ten tysiąc baksów z hakiem to dla zawodowca naprawdę nie jest problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Co do ploteczek to nie wydaje mi się żeby reporterzy mieli czas i chęci na czytanie tego typu rzeczy. Część pewnie przejdzie na nowszy sprzęt, szczególnie jeśli zakupią go jakieś redakcje. Co do R3 to różnica między nim a R1 jak dla mnie mocno się zatarła, ale zawsze jest możliwość operowania ceną. Kogo stać to kupi R1, dla nieco mniej zamożnego zostanie R3 z odrobinę gorszym tym lub owym U Nikona jest inaczej? Różnica między Z9 i Z8 to chyba jedynie kwestia ceny oraz z lekka upodobań, szczególnie z dokupionym do Z8 gripem.
    Masz rację R3II powinien mieć taką samą specyfikację jak R3, będzie tylko pozbawiony wbudowanego gripa Problem rozwiązany.
    Jak zostaje operowanie tylko ceną to chyba nie za bardzo dobrze świadczy o produkcie?

Nie jestem konserwatywnym posiadaczem tylko jedynek, więc problem mnie całe szczęście nie dotyczy.
    Patrząc z boku to ten R3 był takim właśnie takim konserwatywnym pomostem pomiędzy jedynkami DSLR a bezlusterkowcami. R1 nic w tej kwestii nie zmienił.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	r1.jpg
Wyświetleń:	3
Rozmiar:	500,6 KB
ID:	81413
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 20-07-2024 o 19:53
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    R1 $6300, R3 $5000. Ten tysiąc baksów z hakiem to dla zawodowca naprawdę nie jest problem.
    W PL:
    Pre-order R1: 35k
    R3 od ręki 20k (choć tu robotę promka C robi).

Do tego niektóre EU sklepy sugerują cenę powyżej 7k €. Coś tu jest nie halo...

No i też trzeba sobie odpowiedzieć, czy różnica między R1 a R3 warta jest tych 1.3k$...

PS. A9III kosztuje 6k$, a to jednak inna technologia...
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Masz rację R3II powinien mieć taką samą specyfikację jak R3, będzie tylko pozbawiony wbudowanego gripa
    A skąd ten pomysł o braku gripa? I bez tego są jakieś subtelne różnice w funkcjach oraz różnica w cenie. R1 i R3 mogą się pojawiać na przemian, z dodawanymi funkcjami, tak by konkurencja za bardzo nie odjeżdżała.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    A skąd ten pomysł o braku gripa? I bez tego są jakieś subtelne różnice w funkcjach oraz różnica w cenie. R1 i R3 mogą się pojawiać na przemian, z dodawanymi funkcjami, tak by konkurencja za bardzo nie odjeżdżała.
    Wzorem przytoczonego Nikona Z9 i Z8
    Nie wiem, ja jestem trochę zawiedziony. Liczyłem na pokaz możliwości technologicznych. Choć może jeszcze mnie zaskoczy ta kamerka z tyłu pod przyciskiem do podglądu zdjęć.

Tymczasem inżynierowie Canona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Do tego niektóre EU sklepy sugerują cenę powyżej 7k €. Coś tu jest nie halo...
    Z rozpędu podałem ceny netto z B&H, a przecież trzeba doliczyć NY tax, na dzisiaj jakieś 11%. Czyli nie będzie R1 za $6300, tylko prawie 7 tysi...

Domyślnie

No i to "lekko" zmienia kalkulacje...
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Wzorem przytoczonego Nikona Z9 i Z8
    Nie wiem, ja jestem trochę zawiedziony. Liczyłem na pokaz możliwości technologicznych.
    Może to właśnie jest ten pokaz możliwości na dziś, na teraz, zrobiliśmy z pewnością konkurencyjny autofocus ale matryce no cóż potrafimy tyle, zrobiliśmy dwie nowe stacked.
    Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę ale Canon bardzo mocno podkreśla przy premierach, że jest twórcą swoich matryc, sami projektują sami wytwarzają. (to być może takie nawiązanie do tego, że Nikon swoje kupuje u Sony)

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni