Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 96

Wątek: Canon EOS R1

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nie wiem czy źle podchodzę, każdy ma prawo do własnej opinii na temat tego co pokazano, tak samo jak prawo mieć jakieś oczekiwania czy wymagania od czegoś nowego co wchodzi na dany rynek. Oczywiście producenci mają swoje plany i to czy dany sprzęt komuś odpowiada to właśnie jest dopasowanie wymagań oczekiwań do tego co wydano.

Myślę natomiast, że nie ja jeden spodziewałem się po tej premierze więcej, więcej pod kątem technologii. W szerokim internecie nawet dobrze rozpoznawalni płatni testerzy pokusili się o opinie, że to wygląda bardziej na R3 Mark II niż zupełnie przełomowy naszpikowany dotychczas nie prezentowaną technologią model.

Według mnie, zakończenie produkcji 1dx jest bardziej niż pewne, to raczej kwestia kiedy, a nie czy zostanie zakończona.
    Wpływ na to z pewnością ma też fakt, że Canon wygasza sukcesywnie produkcję optyki do lustrzanek.

Czy będzie R3 Mark II, moim zdaniem nie, a jeśli w ogóle to nie szybko. Zakładając, że Canon dał co ma najlepszego i w odpowiednim stopniu przygotowanego na ten moment do R1 i R5 Mark II nie bardzo wiem do kogo miałbym być kierowany R3 Mark II i czym się różnić od R1 i starszego modelu by nie był zbyt duża konkurencja dla właśnie R1.
    Ostatnio edytowane przez robcio.m ; 20-07-2024 o 15:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robcio.m Zobacz posta
    Nie wiem czy źle podchodzę, każdy ma prawo do własnej opinii na temat tego co pokazano, tak samo jak prawo mieć jakieś oczekiwania czy wymagania od czegoś nowego co wchodzi na dany rynek. Oczywiście producenci mają swoje plany i to czy dany sprzęt komuś odpowiada to właśnie jest dopasowanie wymagań oczekiwań do tego co wydano..
    Tak i myślę że Canon już od pewnego czasu zmienia ukierunkowanie. R1 ma działać i ma być kontynuacją sprzętu tylko dla pro. Nie ma mieć fajerwerków ma działać tak jak są przyzwyczajeni Ci co używają tylko jedynek. Podejrzewam że to takie konserwatywne podejście ze względy na to jak dużo kontrowersji wśród niektórych zawodowców wzbudza sam fakt pozbycia się wizjera optycznego.
    Z tego też powodu widziałbym miejsce dla wypasionego R3 mkII.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak i myślę że Canon już od pewnego czasu zmienia ukierunkowanie. R1 ma działać i ma być kontynuacją sprzętu tylko dla pro. Nie ma mieć fajerwerków ma działać tak jak są przyzwyczajeni Ci co używają tylko jedynek.
    To R3 nie działa? Właśnie większość (patrząc po komentarzach pod praktycznie wszyskimi filmami o R1) spodziewała się po takim czasie oczekiwania czegoś "więcej". Balonik może niepotrzebnie mocno napompowały różnego rodzaju rumorsy, ale zawód jednak da się wyczytać w większości opinii.
    "Nie daliśmy więcej, bo konserwatywni właściciele tylko jedynek i tak już przeżyją szok związany z przejściem na EVF" - wg Ciebie takie powinno być hasło reklamowe.

To jakie to będzie to wypasione R3II? Co zmienią? Co dodadzą?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E