Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Na wietrze....

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    sailor
    Gość

Domyślnie

pytanie - czy tobie podobaja sie te zdjecia?

1ka - imho ratowanie na sile przepalonego zdjecia.
    2ka - albumowe do albumu pary. pozbawiles oczu modelke i twarzy modela. kadr tez niefortunny. jak dla mnie kmpletnie nie poradziles sobie ze swiatlem.
    ale zaraz pewnie bedzie ze sie czepiam i ze wszystko jest jak zaplanowal fotograf.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    pytanie - czy tobie podobaja sie te zdjecia?

1ka - imho ratowanie na sile przepalonego zdjecia.
    2ka - albumowe do albumu pary. pozbawiles oczu modelke i twarzy modela. kadr tez niefortunny. jak dla mnie kmpletnie nie poradziles sobie ze swiatlem.
    ale zaraz pewnie bedzie ze sie czepiam i ze wszystko jest jak zaplanowal fotograf.
    No cóż liczyłem ,że nikt się nie dopatrzy mistyfikacji na 1ce,a jednak wprawne oko eksperta ją dojrzało.
    Nie ma się co dziwić,ty robisz zdjęcia od lat,a ja ogólnie od roku.
    Co do 2ki też masz rację...majac do dyspozycji trzy blendy jakoś nie pomyslałem by doswietlić oczy.
    Ja nie twierdzę,że się czepiasz.Tak to jest jak się robi zdjecia bez planu dla modeli do albumu.Ponizej dowód twojej racji.1ka maksymalnie przepalona przed ratunkiem:

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Hmmm.. Chciałem skomentować zdjęcie ale po przeczytaniu wpisów mi się odechciało.
    Strasznie dużo negatywnych emocji wśród ludzi na tym forum. Czasami nawet postronnym się obrywa za nic. Szkoda...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Hmmm.. Chciałem skomentować zdjęcie ale po przeczytaniu wpisów mi się odechciało.
    Strasznie dużo negatywnych emocji wśród ludzi na tym forum. Czasami nawet postronnym się obrywa za nic. Szkoda...
    Niestety masz rację i przepraszam tak ciebie jak i innych zmuszonych czytać tą pożałowania godną dyskusję pod tymi zdjęciami.Starałem sie do tej pory przemilczać te zaczepki.Niestety wywołany po raz kolejny musiałem zareagowć...pozdrawiam.

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Chciałem skomentować zdjęcie ale po przeczytaniu wpisów mi się odechciało.
    A ja na odwrót. Ja nie chciałem komentować zdjęć, bo to nie mój poziom i co najwyżej mogę się uczyć oglądając. Ale napiszę cokolwiek, żeby watek wrócił do fotografii.

1 - Bardzo mi się podoba. Oczywiście już jako grafika, ale lubię takie klimaty. Jedyne do czego mógłbym się próbować przyczepić to cień na podbródku. Skoro już całe zdjęcie jest tak maksymalnie kontrastowe, to i tu chyba być powinno. Wolałbym chyba tak obrobiony ten cień żeby był ciemniejszy i tracił już fakturę skóry.

1 w orginale - IMO dobra grafika powinna powstawać ze zdjęcia które samo potrafi się obronić. Uważam że oryginał sam w sobie jest już bardzo dobry, a grafika wniosła je na jeszcze wyższy poziom.

2 - IMO najsłabsze z tej trójki. Po prostu mi nie leży. Nic w nim nie widzę. Może próbuje coś opowiadać, ale jakoś to nie wychodzi. Wolałbym aby nie ścinać facetowi głowy. No i odstraszają mnie oczy modelki. Mogłyby pozostać niedoświetlone gdyby trzymała je zamknięte. I tak chyba być powinno. Ale skoro oczy są otwarte, to jednak powinno to być bardziej widoczne, bo teraz wygląda to jak wypadek przy pracy. Ogólnie jako samotne zdjęcie nie powala mnie. Może jako część całej sesji miałoby większy sens.

Tyle ode mnie.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

jesli chodzi o fotki jedynka w orginale trafia do mnie bardziej niz po ingerencji graficznej

jesli chodzi o klimat w watku... to nie wiem o co chodzi zupelnie i wole nie wiedzec
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez themoon Zobacz posta

jesli chodzi o klimat w watku... to nie wiem o co chodzi zupelnie i wole nie wiedzec
    Dzięki za zdrowe podejście...

Domyślnie

Sory Panowie ale takie sprawy załatwia się prywatnie - od tego jest PM!

A takie publiczne pranie brudów poprostu nie przystaje gentelmenom...
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

zajebiste
    D700, D750, D800, N50/1.4G, N17-35/2.8, S35 A/1.4, N85/1.8G, N70-200VR/2.8, Mamiya c330

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów