Szukaj
No na Twoim zdjęciu - niezależnie od mycia rąk - widzę "wyświecowane" miejsca na klawiaturze - ta wielka plama na spacji od kciuka chociażby...
Jeżeli dla Ciebie to jest sukces to gratuluję, mnie to przeszkadza, bo w dowolnym Lenovo czy innym za 1/3 ceny klawiatura się tak nie wyciera.
Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 08-03-2025 o 14:20
Marcin
Sony / Nikon
O tym pisałem- warto myć ręce. To plama po tym jak siedziałem na kompie i wpierniczałem prażone orzechy z lidla. Kumasz?
- - - - kolejny post - - - - - -
Przy okazji - moje zdanie: strasznie ten wątek jest bez sensu. Serio.
- - - - kolejny post - - - - - -
Fakt spróbowałem wyczyścić i mat nie wrócił. Musze kupic nastepny.
Nie, nie kumam, mam lepsze maniery niż przeciętny prosiak i nie wpierniczam prażonych orzechów przy kompie. Ale ja mam więcej niż 16 lat, comprende?
Już pomijam fakt że sam nie wiesz dlaczego Twoja klawiatura wygląda jakby pies ją wszamał a potem zwrócił - ja na ten przykład nie pracuję z brudnymi rękami a moja spacja na każdym Macbooku wygląda jak u Ciebie.
To nie jest plama od orzegów, to jest wytarta gumowa powłoka klawiszy. I wyciera się tak samo nawet jeżeli na klawiaturze ma się coś takiego:
Co do sensowności tego wątku, to trudno tu dyskutować, są wpisy pomocne, są też wpisy fanbojów danej marki którzy są tak zmanipulowani przez marketing że kiepskie klawiatury w Macbookach tłumaczą swoim własnym brakiem higieny![]()
Marcin
Sony / Nikon
Serio? Naprawdę myślisz to co napisałeś?
Wersja specjanie dla Ciebie:
prawdą jest że dawniej to było, ale juz nie będzie. Prawdą jest, że klawiatura w moim macbooku się świeci. Nie wiem czy główną przyczyną jest wpierdzielanie orzeszków czy nie. Cieszę się że jesteś higienicznie poprawny. Jest mi z tych wszystkich powodów ********** wszystko jedno. Nie zmienię macbooka na żadne lenovo z tego powodu. Mam w dupie 0,3 sekundy szybsze odszumianie. Po prostu mocno się różnimy. Ja nie jestem już czynnym fotografem od kilku lat. Moje serwery NAS poszły do garażu. Mam gdzieś co się stanie z nimi. Serio. Nie mam instagrama. Nie mam facebooka. Nie robię 80 tys. zdjęć rodzinie najnowszymi aparatami, mimo że mnie na nie stać. Zrozum - różnimy się. I to jest fajne. Ale nie uważam, aby ślad na klawiaturze po 2 latach napieprzania w nią, mógł zmienić cokolwiek w moim życiu. Dlatego do dzisiaj nawet nie zdawałem sobie z niego sprawy.
Skoro napisałeś takie przemyślenie w wątku o wyborze Mac - PC, to tylko wyrażam swoje zdanie.
Nie wybiera się sprzętu Appla ze względu na osiągi. Tylko i wyłacznie chodzi o macosx. Cokolwiek ktokolwiek by nie napisał.
Od 2008 roku użytkuję obydwa równolegle. Na windzie biuro, administracja i księgowość, na macu rozrywka i multimedia ze wskazaniem na zdjęcia i dom.
Moim zdaniem to jest zdrowe podejście.
PS
Chciałbym mieć znów 16 lat. To były czasy ale już ich nie ma. I chyba jednak jestem starszy. I tak, też myję ręce.
Tak, NAS raid6 5x12TB z keszowaniem na nvme raid 2x2TB.
Pad jednego czy nawet dwóch dysków jednocześnie nie oznacza że coś się traci, jeśli serwer ma sensowny raid. Po za tym urządzenie chodzące 24/7 ma wczesne ostrzeganie. Odpukać od ponad 10 lat pracy z NASami, mimo że dyski były podmieniane (w wyniku np posjwiajacych się błędów) nic u mnie nie zostało stracone. Nigdy. Poza tym do głównego NAS jest podpięty NAS mirror, wolniejszy. Mirror jest w tle więc zawsze aktualny. Z racji że nie jest to "infrastruktura" krytyczna nie jest to klaster. Gdyby była krytyczna chodziłoby w klastrze.
Desktopy u mnie to tylko wisienka na torcie. Mają spełniać nie więcej niż swoje zadanie czyli umożliwiac komfortową płynną pracę i najlepiej jak nie kosztują za wiele przy sensownej wydajności. Wychodzę z założenia że przeplacanie za większą wydajność jednego klocka ma mały sens. Z drugiej strony zawsze lepiej mi się sprawdzały np kosztowo, dobre urządzenia wsólpracujące ze sobą sieciowo niż jedno bardzo mocne tip top urządzenie.
Ostatnio edytowane przez cybulski ; 08-03-2025 o 17:43
linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|
Skontaktuj się z nami