Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Od takich pierdół masz PS-a, a jak będziesz w Wa-wie, to zmapujesz i po kłopocie.
    Kilka dni temu na dpreview gość napisał, że pisze program do automatycznego mapowania.
    Wersja beta
    Nie testowałem tego, więc jeżeli ktoś chce spróbować to może zrobić to na swoją odpowiedzialność

P.S.
    Radzę testować na kopiach zdjęć.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    ...tej funkcji nie znałem...
    Bo to jest dostępne w ukrytym menu dla zawodowców (ang. hardcore).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Kilka dni temu na dpreview gość napisał, że pisze program do automatycznego mapowania.
    Wersja beta
    Nie testowałem tego, więc jeżeli ktoś chce spróbować to może zrobić to na swoją odpowiedzialność

P.S.
    Radzę testować na kopiach zdjęć.
    A to ciekawe, czyżby można to było zrobić samemu? Może ktoś biegły w angielskim przetłumaczy na czym to polega?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Wigi,

wytłumaczy na czym polega mapowanie? czy na czym polega działanie samego programu?
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

A ja bym prosil autora tego watku o nauczenie sie zasad interpunkcji. Caly post jest napisany jednym zdaniem, to jest belkot ktorego sie nie da czytac...

Mam D40, mam 2 albo 3 hot piksele, tez mnie to wkurza, bo aparat nowy ale juz nauczylem sie olewac i radosc z robienia zdjec jest duzo wazniejsza. Tak wiec proponuje olac i ich dalej nie szukac.

Pozdrawiam.
    http://photo.pablodesign.net | D80, D7000, N18-55, N28, N50, N85, T55-200, SB600

Domyślnie

sorry, ale na początku pomyśłałem, że jest to mapowanie w body aparatu (dlatego zdziwienie), a tu okazuje się, że już gotowych zdjęć (chyba się nie mylę)
    wigi.pl

Domyślnie

Pierwszy tydzień po zakupie D80:
    - Maaaaatko. Pyłek na matrycy przy f/22. O jasna cholera, ale świeci górna krawędź... Ale hotów widać na dekielku.

Miesiąc po zakupie D80:
    - No nieeeeee, ale zajefajny K10D, co ja narobiłem...

Rok po zakupie D80:
    - Oo, jak fajnie to wyszło. O, deadzik, pies go drapał. Ooo, jak podciągnę ISO 1600 o 2.5EV fajnie szumy wyłażą, hehehe. Ale jaja, mam ryskę na górnym LCD. Guma odłazi, gdzie ta Kropelka... no i po problemie. I 70-300VR właśnie do mnie idzie, żyć nie umierać.

W zasadzie chyba typowy scenariusz.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    Rok po zakupie D80
    hehehe, jeszcze nikt roku nie ma D80 (premiera była we wrześniu ), ale mniej więcej tak to wygląda
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Oszczędny w słowach Awatar kucharrr
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Czy tylko w Warszawie ?
    D700 / MB D10 / D80 / MB D80 / SB-800 / N24-70 F2.8 / N70-200 F2.8 VR / N50 F 1.8 / S10-20 / N18-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucharrr Zobacz posta
    Czy tylko w Warszawie ?
    ...tylko we Lwowie...
    wigi.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów