Kilka dni temu na dpreview gość napisał, że pisze program do automatycznego mapowania.
Wersja beta
Nie testowałem tego, więc jeżeli ktoś chce spróbować to może zrobić to na swoją odpowiedzialność
P.S.
Radzę testować na kopiach zdjęć.
Szukaj
Kilka dni temu na dpreview gość napisał, że pisze program do automatycznego mapowania.
Wersja beta
Nie testowałem tego, więc jeżeli ktoś chce spróbować to może zrobić to na swoją odpowiedzialność
P.S.
Radzę testować na kopiach zdjęć.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Wigi,
wytłumaczy na czym polega mapowanie? czy na czym polega działanie samego programu?
szkoda, że to już nie to samo forum...
A ja bym prosil autora tego watku o nauczenie sie zasad interpunkcji. Caly post jest napisany jednym zdaniem, to jest belkot ktorego sie nie da czytac...
Mam D40, mam 2 albo 3 hot piksele, tez mnie to wkurza, bo aparat nowy ale juz nauczylem sie olewac i radosc z robienia zdjec jest duzo wazniejsza. Tak wiec proponuje olac i ich dalej nie szukac.
Pozdrawiam.
http://photo.pablodesign.net | D80, D7000, N18-55, N28, N50, N85, T55-200, SB600
sorry, ale na początku pomyśłałem, że jest to mapowanie w body aparatu (dlatego zdziwienie), a tu okazuje się, że już gotowych zdjęć (chyba się nie mylę)![]()
wigi.pl
Pierwszy tydzień po zakupie D80:
- Maaaaatko. Pyłek na matrycy przy f/22.O jasna cholera, ale świeci górna krawędź... Ale hotów widać na dekielku.
Miesiąc po zakupie D80:
- No nieeeeee, ale zajefajny K10D, co ja narobiłem...
Rok po zakupie D80:
- Oo, jak fajnie to wyszło. O, deadzik, pies go drapał. Ooo, jak podciągnę ISO 1600 o 2.5EV fajnie szumy wyłażą, hehehe. Ale jaja, mam ryskę na górnym LCD.Guma odłazi, gdzie ta Kropelka... no i po problemie. I 70-300VR właśnie do mnie idzie, żyć nie umierać.
W zasadzie chyba typowy scenariusz.![]()
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
Czy tylko w Warszawie ?
D700 / MB D10 / D80 / MB D80 / SB-800 / N24-70 F2.8 / N70-200 F2.8 VR / N50 F 1.8 / S10-20 / N18-70
wigi.pl
Skontaktuj się z nami