Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
Mała podpowiedź
Dzięki. Odpalę Mapy.cz i zbadam, gdzie tam można połazić.

No nieee... Dolomity to jest mnóstwo miejscówek. Owszem, najpopularniejsze są okolice Cortina, Selva, Ortisei, Canazei, można zrobić pętlę w jeden dzień, nawet wjechać na jakąś piękną górkę, ale tam wciąż jest co robić To jest mały fragmencik Dolomitów, może i najładniejszy ale mały. Mnie w poznawaniu tego rejonu pomógł przewodnik Nienartowicza. 85 miejscówek, a to znowu tylko fragment Dolomitów.
Kurcze, złaziliśmy już tam każdą przełęcz w każdym kierunku. I tak, fotograficznie to studnia bez dna. Ale dla mojej ekipy potrzeba wyszukać trasę na około 10-12 godzin, i najlepiej pętla... I żeby była maks godzinę autem od bazy...
To wiesz, robi się już trudno, żeby wciąż nowe miejsca zwiedzać.
Przewodnik Karola mam. Ale w sumie jak go kupiłem, to się okazało, że w prawie każdej miejscówce już byłem/przechodziłem/podjechałem...
Zresztą wcześniej zrobiłem sobie swój przewodnik - z foto miejscówkami na mapy.cz. Ale już nie korzystam. Teraz po prostu chłonę widoki jakie się trafią.

Jedna ze zgranych miejscówek
Znam i ja
Na obu moich zdjęciach jest ta sama przełęcz, tylko z drugiej strony. I prawdopodobnie widać ścieżkę, z której robiłeś zdjęcie.
447.

448.