Jako zadowolony użytkownik Epsona polecam korzystanie z niedrogich papierów firmy Fomei. Duży wybór. Niezła jakość.
Szukaj
Jako zadowolony użytkownik Epsona polecam korzystanie z niedrogich papierów firmy Fomei. Duży wybór. Niezła jakość.
Dzięki za pomocne informacje. Używam tylko papieru epsona, fomei pro i ilford.
D300 N105mm f2.8 VR Micro, S17-70mm/2.8-4
Ktoś podziela zadowolenie z tej drukarki?
Epson ET-8550 / L8180?
Lub odradza?
Zastanawiam się między tym modelem, a Canon PRO-300 lub Epson P700. P700 mnie zniechęca ceną drukarki oraz kosztem druku. No i serwis słyszałem, ze kiepski, + jak się głowica zepsuje to do wyrzucenia drukarka.
Inaczej jest z Canonem.
Generalnie ja lubię wrócić z wakacji i wydrukować dużo zdjęć i pojechać do rodziny na obiad w niedzielę gdzie oglądamy zdjęcia. To nie oznacza, że je potem będę gdzieś wieszał lub oprawiał w ramkę. Koszt 8550 tutaj znacznie wygrywa.
Od czasu do czasu chciałbym coś dla siebie druknąć w dobrej jakości i może powiesieć, bo mam sporo miejsca na ścianach.
Keith Cooper podziela.
Ostatnio zaczął się bawić w robienie profili ICC dla różnych matowych papierów przy ustawieniu Velvet Fine Art w Media settings dla kolorowych i czarno-białych wydruków.
z ciekawości sprawdziłem cenę 8550 (przy okazji znajomy ciąg cyfr)- może dlatego kliknąłem w wątek...
cena ok 3000 zł ... no ładnie ładnie... a ja się zastanawiam nad nowym kombajnem atramentowym z dupleksem od Brothera za 1200 zł...![]()
https://www.neonet.pl/urzadzenia-wie...dw-duplex.html
https://www.neonet.pl/urzadzenia-wie...dw-duplex.html
![]()
Bo mam Brothera ponad 10 lat 1 stronny druk... zepsuć się nie chce, tusze tanie jak woda![]()
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
JA osobiście do zdjęć używam Canona Pixma G540 i używam paiperów Fomei i z papierdozdjec.pl. W mojej ocenie ta drukarka sprawdza się bardzo dobrze. Upierdliwe może być wymienianie tampona i to, że nie obsługuje wydruku bez ramki w formacie A5. Drukuję dużo do albumów i różnym postronnym osobom. Na papierach Fomei jest problem z absorpcją czarnego tuszu, bo jeden czarny jest pigmentowy. Jak zobaczyłem pierwsze wydruki z tej drukarki to nie mogłem uwierzyć w to co widzę.
Z6 II, D7500, D3400, D300S, D3000 | Dużo lamp i dużo obiektywów
Drukarka sprawuje się świetnie, spoko jakość, przy spotkaniach rodzinnych powrót do dawnych czasów, gdzie się przy stole podawało zdjęcia z rąk do rąk
Kilka zdjęć sobie powiesiłem na ścianach, ale pewnie nie raz podmienię
Tuszu jakby nie ubywa co mnie cieszy.
Też podzielam. Użytkuję od kilku lat. Papiery Epsona i Solution od Faltera. Mogę tylko polecić.
Skontaktuj się z nami