Szukaj
Widok piękny bez zastrzeżeń...
D850 | D5300| D780 | N80 | S 24-105/4 | N18-140 3,5-5,6 | N28-105 3,5-4,5 | N 50 1,4D | N 85 1,8G | T 17-35 2,8-4 | S C100-400/5-6,3 | SB-600 | SB-800
Według mnie, b&w nie pasuje do tego kadru, za dużo się dzieje. Jeśli masz w kolorze to wrzuć z ciekawości, bo już sobie wyobraziłem jak to wygląda.
Przemyślana i pięknie rozbudowana kompozycja. Tylko pogratulować. Nie jestem jednak zwolennikiem fotografowania płynącej wody przy długich czasach ekspozycji.
Jak dla mnie, ta woda wnosi kolejny poziom kontrastu, potężne skały, most, a tu woda wyglądająca magicznie, jak chmury. Sam osobiście nie umiałbym się zdecydować jakie zdjęcie bym wolał, na pewno z płynniejszą wodą kadr też wyglądałby rewelacyjnie. Ciekawa jest też sama obróbka, zwykle Harb wrzucał nam widoki zmiękczone, subtelne, a tu ostrość detali aż kaleczy oczyco oczywiście idealnie pasuje do tematu zdjęcia. Majstersztyk, jak zwykle u Harba
Piękne dzięki za obie ostatnie wersje! Każda inna, każda piękna.
W wersji drugiej lubię ciaśniejsze kadrowanie i ciepłe kolory,
W wersji trzeciej lubię naturalność wody. Wersja b&w jest dla mnie taka "monumentalna" dzięki obróbce.
Chyba też na tle wersji w kolorze można bardziej docenić wersję b&w
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Podziękowania. Przy okazji poznaliśmy moc postprodukcji![]()
Wszystkie trzy wersje piękne - ale to też zasługa miejsca i warunków.
Bardzo lubię rozmytą wodę, ale tym razem zdecydowanie wskażę na kolorową trójkę.
ten kadr pasuje mi najbardziej - most jest mniej dominującym elementem zdjęcia, ładniej wpisuje się w krajobraz.
Do tego więcej wody i "mocne" drzewo po lewej stronie pięknie dopełniają kadr.
Nikon FX i Olympus m4/3
Skontaktuj się z nami