Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie problem z migawką?

Podczas przeglądania ostatnio zrobionych zdjęć na 5 fotkach z ok. 200 zrobionych zauważyłem taki efekt:

Wydaje mi się, że to problem z migawką, jak myślicie? (Mam na liczniku 23tys. fotek...)

Tyle sie naczytałem o serwisie i miałem cichą nadzieję, że uda mi się uniknąc kontaktu z nim ale chyba nic z tego Całe szczęście, że mam jeszcze gwarancję...
    Nikony

Domyślnie

Wiesz co, tak się teraz zastanawiam... Kiedyś wpadłem na "genialny" pomysł, żeby zdjęcia zgrane z karty na kompa za pośrednictwem czytnika wgrać z powrotem na kartę Na pokaźną ilość klatek było kilka zwichrowanych - m.in. w bardzo podobny sposób, jak u Ciebie. Wiem że to mało miarodajne porównanie (całkiem inna sytuacja), ale może to jakiś błąd firmware'u w zapisie na kartę?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie Re: problem z migawką?

Cytat Zamieszczone przez Ryan
    Wydaje mi się, że to problem z migawką, jak myślicie? (Mam na liczniku 23tys. fotek...)
    Nie strasz chlopie, nie strasz...
    Mi to wyglada po prostu na typowy blad w JPGu (chyba, ze robiles do RAWa). A przyczyna moze byc problem z zasilaniem, bledy na karcie pamieci, etc...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

migawka odpada, zrzuc foty najpierw na innym kompie, potem z innego czytnika potem przeinstaluj firmaware i dopiero sie martw

Domyślnie

Miałem coś podobnego ale w kolorach całkowicie odjechanych gdy robiłem w JPG na karcie mało znanego producenta. Pierszw dwie foty na tej karcie były do kitu, a reszta normalna. Tej karty już nie używam.

KS
    Deluxe Limited Edition with Bonus Track & DVD

Domyślnie

Dzięki Pocieszyliście mnie trochę... sformatuję kartę, naładuję baterię i potestuję jeszcze. Szukałem trochę na dpreview i rzcezywiście jakby to był problem z migawką to raczej część fotki powinna być zupełnie czarna, a nie w innych kolorach.
    Nikony

Uprawnienia umieszczania postów