Witam

Właśnie nabyłem PD capture V3 i też przez myśl przyszedł mi taki nieco przycięty grip. Jak na razie mam Smallrig i generalnie bardzo jestem z niego zadowolony jeśli chodzi o ergonomie, nawet wymiana baterii jest co prawda delikatniej trudniejsza ale da się to szybko robić. Również szukam takiego pocienionego gripa żeby do niego jeszcze przykręcić płytkę. Pamiętam z 3 lata temu bywały w Polsce dostępne ale teraz nie widzę. Zastanawiałem się czy by nie przerobić ( frezowanie i wiercenie) szyny gripa Smallrig tak aby dało się zapinać bezpośrednio uchwyt capture v3 z pominięciem płytki capture v3 ale przez otwory ulżeniowe w gripie nie da rady tego przerobić żeby zatrzask blokujący działał. Obecnie zastanawiam się nad zfrezowaniem gripa dokładnie na grubość płytki capture v3 i dokręcenie do gripa.
Generalnie jak kupowałem grip to nie wybrałem tego pocienionego od Meike z obawy przed tym że musiałbym klapkę baterii odpiąć z aparatu i założyć na grip a przez to nie był bym pewny uszczelnienia.