No czyli jednak procesor jakby robił jednak różnicę...
Szukaj
No czyli jednak procesor jakby robił jednak różnicę...
Marcin
Aktualnie: Nikon Z9, Nikon Z7II, Canon R5, Sony A1, Sony A7RV, Sony A7RIII, Sony A6500, Olympus M1X, OM-1, E-M5 MK III Poprzednio: Canon 1Ds, 1D MK III, 10D, 20D, 40D, 50D, 70D, 7D, 6D, 5D MK IV, EOS R, Sony Nex 5, A6000, A7 MK II, Fuji X-T4, Nikon 1 AW1
Laptopowy RTX3070 nie równa się desktopowemu RTX3070.
To był laptop? Jakoś mi to umknęło, to wyjaśnia sprawę.
Marcin
Aktualnie: Nikon Z9, Nikon Z7II, Canon R5, Sony A1, Sony A7RV, Sony A7RIII, Sony A6500, Olympus M1X, OM-1, E-M5 MK III Poprzednio: Canon 1Ds, 1D MK III, 10D, 20D, 40D, 50D, 70D, 7D, 6D, 5D MK IV, EOS R, Sony Nex 5, A6000, A7 MK II, Fuji X-T4, Nikon 1 AW1
Jest program firmy Topaz JPEG to RAW. Trzeba będzie spróbować, czy w ten sposób będzie można odszumiać JPEGi.
Bezlusterkowiec Sony i kilka słoików
Ściągnąłem gdzieś z neta ten program żeby przetestować, bo zdaje się, że Topaz już go nie oferuje (nawet traila), ale niestety coś nie działa (w sensie program, nie może zapisać pliku, z nie wiadomo jakiego powodu)... Jeśli ktoś ma ten soft normalnie może jest w stanie sprawdzić?
Topaz DeNoise AI umożliwia odszumianie plików JPEG. Ten program oprócz tego, że działa jako wtyczka do LR/PS pracuję również jako samodzielna aplikacja, w której można otworzyć pliki JPEG.
_______
https://www.listkiewicz.eu
Niestety to nie działa. Program zapisuje w formatach DNG, TIF i TIFF. Jeśli otworzymy plik DNG, otwiera się w module Camera RAW, okienko "usuń szum" jest widoczne ale nieaktywne.
- - - - kolejny post - - - - - -
To wiadomo, chodziło nam jedynie, czy można odszumiać pliki JPGE funkcją AI w Photoshopie, korzystając z programu firmy Topaz, który konwertuje JPEGi na RAW. Zonk nie działa 😒
Bezlusterkowiec Sony i kilka słoików
OK, nie załapałem
To wiadomo, chodziło nam jedynie, czy można odszumiać pliki JPGE funkcją AI w Photoshopie, korzystając z programu firmy Topaz, który konwertuje JPEGi na RAW. Zonk nie działa![]()
_______
https://www.listkiewicz.eu
Skontaktuj się z nami