Close

Strona 39 z 45 PierwszyPierwszy ... 293738394041 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 449
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Jak kiedys wspominal Zbyszek Kruk, czasem trudno robic zdjecia zawodowo, gdy na sali sa amatorzy z takimi samymi korpusami (oczywiscie nie chodzi mi o wartosc tej fotografii ale pewien walor psychologiczny).
    Za 2 lata D200 bedzie zapewne tak samo popularny jak dzisiaj D70 i znow bedziecie odczuwali dyskomfort psychiczny i wyczekiwali nowego body .
    D70 + N 18-70 + N 70-180 micro + SB-800.
    La vita e bella.

Domyślnie

Ja myśle, że na początek trzeba przeczekać pierwszą fale szału kiedy cena bedzie najwyższa, a co istotniejsze zobaczyć co to cudo naprawde jest warte. 10MP a 6MP to znowóż nie jest jakaś kolosalna różnica - pytanie jednak jakie to bedzie 10MP? Jaka bedzie rozpietość i ciągłość tonalna, jaka plastyka układu, jaki charakter i poziom szumów... Oczywiście sam korpus już teraz robi b. pozytywne wrażenie i na pewno bedzie o niebo lepszy od d70, miejmy zatem nadzieje, że zgodnie z zasadą decorum jakość popełnianych przez niego zdjeć bedzie równie dobra...

Domyślnie

chwilę trzeba będzie odczekać tak pewnie po nowym roku go kupię jeśli tylko oczywiście będzie dla mnie dużo lepszy od D70 no i ciekawe z jaką ceną wypalą na początek ...
    a tak na razie w stopce zawita za chwilę inny model bo zatęskniłem za analogiem
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    Ja myśle, że na początek trzeba przeczekać pierwszą fale szału kiedy cena bedzie najwyższa, a co istotniejsze zobaczyć co to cudo naprawde jest warte.
    Jeśli cena będzie na poziomie 1700$ to raczej nie liczyłbym na spadek, przynajmniej przez rok od premiery (podobnie rzecz się ma z D2x).
    10MP a 6MP to znowóż nie jest jakaś kolosalna różnica

d1x miał 10mpix interpolowane w pionie, czyli zdecydowanie daleko mu do D200. Ale jakość obrazu w stosunku do D70 była kolosalni różna, wyższa...

Ta mniej więcej wygląda porównanie wielkości odbitek z poszczególnych aparatów z zachowanie takiej samej rozdzielczości.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

W pełni zgadzam się z Kolegą, ja szczerze mówiąc liczę na zdecydowane obniżenie poziomu szumów matrycy. Reszta to gadżety nie mające istotnego wpływu na Jakość fotografii (przez duże J).
    Pozdrawiam -
    Pozdrawiam - Grzegorz
    A co w torbie? D300 i trochę szpargałów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    A skad? Czas x Synchro to 1/250
    Skoro TY tak piszesz, to znaczy że tak jest. Nie będę się więc powoływał na stronki, na których specyfikacja wyglądała bardzo sensownie i zgodnie z tym co wiem z dobrego źródła.
    Poczekajmy do jutra, a wszystko będzie jasne.
    Pozdrawiam
    Lolek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grześ Pseudonim
    W pełni zgadzam się z Kolegą, ja szczerze mówiąc liczę na zdecydowane obniżenie poziomu szumów matrycy. Reszta to gadżety nie mające istotnego wpływu na Jakość fotografii (przez duże J).
    Pozdrawiam -
    Pzzeca obniżenie zaszumienia i poprwę tonalności można uzyskać już na poziomie zmniejszenia 10->6mpix.

szumofoby...
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lolek
    Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    A skad? Czas x Synchro to 1/250
    Skoro TY tak piszesz, to znaczy że tak jest. Nie będę się więc powoływał na stronki, na których specyfikacja wyglądała bardzo sensownie i zgodnie z tym co wiem z dobrego źródła.
    Poczekajmy do jutra, a wszystko będzie jasne.
    Chcesz sie zalozyc ? Ok, tylko o co? moze o D200

Domyślnie

Ja Kaleid mowi 1/250, to znaczy ze bedzie 1/250!
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

No właśnie dokładnie to samo napisałem: skoro Kaleid pisze że 1/250, to znaczy że podawanie jakichkolwiek inaczej twierdzących źródeł mija się z celem, bo informacje tam zawarte muszą być błędne.
    Pozdrawiam
    Lolek

Strona 39 z 45 PierwszyPierwszy ... 293738394041 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów