Close

Strona 35 z 45 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 449

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rave
    [Wiesz co... gdybys mi 3 lata temu to powiedzial to bym lyknal bez niczego, ale kiedys zrypalem 3 rolki filmu robiac zdjecia wezykiem na dlugich czasach... byl lekki wiaterek, niby nic, nie zauwazalne poruszenie statywu. I co ? i 3 rolki do smieci a moment nie do powtorzenia.
    I co Ci poruszylo aparat? Glowica mini-dysku w analogowym aparacie? Powiem Ci jedno -- DO DUPY MASZ STATYW! Ot cala tajemnica...
    Jeszcze nie slyszalem takiej bzdury, zeby np. microdrive'y CF odradzano ze wzgledu na to, ze ruszaja aparatem... A taki wniosek mozna wyciagnac z Twoich opowiesci...

[ Dodano: Nie Paź 30, 2005 7:19 pm ]
    poza tym skoro to takie odkrywcze wedlug ciebie to czemu tego nie wprowadzili?
    Nie napisalem, ze jest to "odkrywcze". Wspomnialem tylko, ze by sie przydalo... Mnie by to zadawalalo... Ciebie nie, bo by Ci te male glowiczki aparatem ruszaly...

flash pamieci maja szybszy czas dostepu niz kazdy dysk jaki znajdziesz na rynku.
    Czytaj co pisze... Juz "rozwiazywalem" ten problem. Mozna do tego zaprzac bufor aparatu. A i szybka i nie duza karta CF moze sluzyc do tymczasowego zapisu zdjec, przed zrzuceniem na hadeka.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ta tereferiusz, znudzila mi sie gadka z toba, idz krzyknij przez okno jaki to masz genialny pomysl, i ze nikt na to nie wpadl.

Statyw byl ok, wiatr byl troche zbyt duzy.
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

Ta tereferiusz, znudzila mi sie gadka z toba, idz krzyknij przez okno jaki to masz genialny pomysl, i ze nikt na to nie wpadl.
    Pewnie... Jak brakuje rzeczowych argumentow, a jedynym jest walaca jak mlot pneumatyczny glowica minidysku, to Ci sie nudzi...

Statyw byl ok, wiatr byl troche zbyt duzy.
    No to masz rozwiazanie -- do dupy statyw, skoro aparat sie bujal. I nie rozumiem tego przykladu -- co ma wspolnego z glowica malenkiego dysku? Bo teraz wychodzi na to, ze te mikroskopijne glowiczki moglyby bardziej wstrzasac aparatem niz wiatr, ktory trzasl calym Twoim zestawem!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuraj
    wg zdjec mozna do niego wlozyc 4 paluszki (przez adapter)
    no to albo mnie okulista okłamuje albo jest tam miejsce na 6 "sztuków" : )

BTW
    są ładowarki ładujące taką ilość od razu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mr.Pietrek
    Cytat Zamieszczone przez samuraj
    wg zdjec mozna do niego wlozyc 4 paluszki (przez adapter)
    no to albo mnie okulista okłamuje albo jest tam miejsce na 6 "sztuków" : )

BTW
    są ładowarki ładujące taką ilość od razu?
    Są - kupujesz dwie na cztery paluszki Albo jedną na cztery, drugą na dwa

Domyślnie

Nie odpowiada mi sposob w jaki prowadzisz ta rozmowe wiec zwyczajnie cie olewam.
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

Nie odpowiada mi sposob w jaki prowadzisz ta rozmowe wiec zwyczajnie cie olewam.
    Co Ci sie nie podoba? Ze zamiast rzeczowych argumentow podajesz jakies bzdury, ktore nie maja nic wspolnego z dyskutowanym tematem? Czy moze to, ze ja te bzdury racjonalnie potrafie zanegowac? Gdybym przyznal Ci racje, ze malenkie glowice w minidysku sa w stanie poruszyc aparatem bardziej niz lustro aparatu i wiatr, ktory bujal calym statywem -- to wtedy bys sie czul fajnie, nie?!
    www.SALDAT.pl

nin
    Gość

Domyślnie

ktos mi powie o czym jest ten topic ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig
    Tak sie zastanawiam... Cyfrowe lustra sredniej klasy, kosztuja mase kasy (ale sie rymnelo)... Co za problem bylby, zeby wkladac do nich male dyski twarde, takie jak ostatnio stosuje sie w playerach MP3? Wlozyc takie 40 GB i wiekszosc userow miala by z glowy kupowanie kart pamieci... I jak by nie patrzec -- bylby to na pewno atut "za". Przy takich cenach, nawet gdyby roznica w cenie aparatu z "twardzielem" wyniosla nawet 500 zl -- mialo by to sens dla kupujacych jak i samego producenta.
    no to wchodzimy w zakres zagadnienia wykonywania BackUp'u dysku w aparacie, z wszystkimi z tym związanymi procedurami - sorki, ale to trąca paranoją ... Sądzę, że optimum to raczej kilka CF zamienianych celem wymieszania zawartego na nich mateiału i to kilkakrotnie w czasie co poważniejszych fuch czy wyjazdów (bo ja bym się chyba pociął gdyby "wcięło" mi cały materiał trzymany na _jednej_dużej_ karcie - o dysku nie pomnę - z wyjazdu w jakieś odległe górki, ślubu czy czegoś podobnego). Niektórym może się to wydać lekką/ciężką paranoją ale dysków "kilka" już w życiu "zajechalem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mr.Pietrek
    no to wchodzimy w zakres zagadnienia wykonywania BackUp'u dysku w aparacie, z wszystkimi z tym związanymi procedurami - sorki, ale to trąca paranoją ... Sad optimum to raczej kilka CF zamienianych celem wymieszania zawartego na nich mateiału i to kilkakrotnie w czasie co poważniejszych fuch czy wyjazdów
    Ale nikt nikomu nic nie narzuca. Mozliwosci jakie by istnialy przy takim rozwiazaniu nadal przeciez nie przesądzaja o metodologii pracy kazdego fotografa. Kazdy robi jak chce. Wszystko jest kwestia przyzwyczajen i wypracowanych metod. Niemniej jednak istnienie czegos takiego byloby kolejnym krokiem w rozwoju aparatow cyfrowych. Bo w coz innego mozna je jeszcze doposazac? GPSy, WiFi juz sa... Coz jeszcze? Niech by to nawet byla pamiec bez mechanicznych czesci -- zeby co niektorym nie ruszala aparatem
    www.SALDAT.pl

Strona 35 z 45 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów