Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
taki szczelny i pancerny jak d2h? Oby -
nie bedzie - poznaj filozofie firmy i budowe modeli a bedziesz wiedział
i nie musisz wrozyc z fusów. Bedzie o solidnej budowie takiej jak np.d100
czy canonowski 20d - nie bedzie tak delikatny jak d70, na 100% bedzie mial
opcje gripa, ale nie bedzie pancernej konstrukcji i uszczelnień - tak jak d2h/d2x
- bo ta budowa a co za tym idzie "predyspozycje" generuje własnie w duzej mierze
tak wysoki koszt tych modeli. Elektronika to taniocha
Tyle mozna przyjac za pewnik co do d200 - o reszcie nie ma co dywagowac, tylko
po prostu czekac jeszcze kilka dni.
Nie bylbym taki pewien. F100, mimo, ze nie tej klasy co F5, ma jednak uszczelnienia w wielu punktach korpusu. A tak mi sie widzi patrzac na zdjeciach, ze korpus ma kontrukcje podobna do F100, lacznie z guma na lewej stronie korpusu i malymi oczkami do metalowych uchwytow paska jak w klasie wyzszej. Stawiam wiec, ze bedzie uszczelniony, choc nie koniecznie tak dobrze jak seria D2.

[ Dodano: 27-10-05, 14:12 ]
Cytat Zamieszczone przez Rave
jesli to cos ma lampke.... taka jak mamy w d70 i d100.. to to pewnie jest 11 punktow z 3 lub o blada glowa z jednym punktem krzyzowym jak to mowia niektorzy... i stad lampka...

szkoda ze nie ma AWB...oj szkoda..i zastanawia mnie tez ten 96% coverage i 0.9x wizjer... nie pameitam jak to sie odnosilo do tego co mam w d100
Takie parametry maja wizjery Pentaxa *istD i Konici Minolty 7D i naleza do najlepszych w swojej klasie. W kazdym razie nie czuje sie dyskomfortu uzywajac obok analoga i nie ma wrazenia swiatelka w tunelu jak w D70