Close

Strona 13 z 45 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 449

Domyślnie

12@: oni sprzedaja wszystko w tamtym roku juz sprzedawali D90, zapewniajac o super pewnych zrodlach

"Przykro mi, że tak Pan ocenia nasz wysiłek. Jako jedyny sklep w Polsce staramy się mieć najnowsze informacje i w tym celu korzystamy z informacji światowej centrali Nikona (dzięki temu często podajemy sprawdzone informacje nawet przed oficjalnymi komunikatami Nikon Polska). Zadaliśmy sobie trud zdobycia autoryzowanych zdjęć wspomnianych modeli, co nie udało się nikomu poza nami w Polsce i postanowiliśmy pokazać jak one będą wyglądały jednocześnie informując o przewidywanym okresie wprowadzenia ich na rynek.
    To trochę tak, jakby miał Pan wybór pomiędzy dwoma salonami sprzedaży tej samej marki samochodów. W jednym otrzymuje Pan informację że nowy model wejdzie do sprzedaży za trzy lata i będzie wyglądał tak (i tutaj sprzedawca pokazuje Panu zdjęcie), w drugim sprzedawca mówi 'ja nic nie wiem, czy będzie, kiedy będzie ani co to będzie'. Naszym zdaniem pierwszy sprzedawca wykazał pewien profesjonalizm i udzielił maksymalnej udostępnionej informacji i raczej nie należy mieć do niego pretensji że producent nowego modelu jeszcze nie wprowadził, a docenić wysiłek włożony w zdobycie najaktualniejszych informacji....Informacje są sprawdzone, gdyż są to aktualne komunikaty z japońskiej centrali Nikona. Nie mamy wpływu na termin wprowadzenia tego modelu do sprzedaży, staramy się jedynie w pełni informować klientów o wszystkich nowościach, nawet tych z odległą datą premiery. Trudno nas za to moim zdaniem winić.

To sa odpowiedzi na moje pytania, kiedy chcialem kupic D70, a oni obiecywali D90
    Mariusz Hajdarowicz

F801s Nikor 24-50, S 70-300APO, 50 1.8, no i D70 KIT przybyła SB800

Domyślnie

no właśnie widać ich pełen "profesjonalizm"...
    wyślij im w odpowiedzi linka do zdjęć D200, tych oficjalnych
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00Dv0O

No to znalazłem.. Wtopa niezła, pewnie zastosoowali gdzieś wewnątrz nie wyczerniony
    element, który daje takie śliczne refleksy..
    Ja tez zły.. Już tak mam..
    sprzętowo pozamiatane

Domyślnie

Body
    Magnesium alloy frame
    Ale czy bedzie taki szczelny i pancerny jak d2h? Oby - byl by dla mnie idealem ...
    MCC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twlodar
    http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00Dv0O

No to znalazłem.. Wtopa niezła, pewnie zastosoowali gdzieś wewnątrz nie wyczerniony
    element, który daje takie śliczne refleksy..
    I jeszcze tu:
    dpreview Canon SLR Lens Talk
    Pozdrawiam
    Lolek

Domyślnie

taki szczelny i pancerny jak d2h? Oby -
    nie bedzie - poznaj filozofie firmy i budowe modeli a bedziesz wiedział
    i nie musisz wrozyc z fusów. Bedzie o solidnej budowie takiej jak np.d100
    czy canonowski 20d - nie bedzie tak delikatny jak d70, na 100% bedzie mial
    opcje gripa, ale nie bedzie pancernej konstrukcji i uszczelnień - tak jak d2h/d2x
    - bo ta budowa a co za tym idzie "predyspozycje" generuje własnie w duzej mierze
    tak wysoki koszt tych modeli. Elektronika to taniocha
    Tyle mozna przyjac za pewnik co do d200 - o reszcie nie ma co dywagowac, tylko
    po prostu czekac jeszcze kilka dni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcc
    Body
    Magnesium alloy frame
    Ale czy bedzie taki szczelny i pancerny jak d2h? Oby - byl by dla mnie idealem ...
    Jeśli chcesz korpus taki pancerny i szczelny jak d2h, tylko z większą matrycą to Nikon przygotował dla Ciebi D2x !

Tak poważnie to możemy się wiele spodziewać po D200. Ale bez przesady, nie można zakładać że Nikon zaproponuje nam D200 jako model który będzie miał wszystko lepsze albo porównywalne z D2x za mniej niż połowę ceny tego ostatniego.
    Z tego co widać po zdjęciach, z tych danych które można uznać za pewne w 99% można przypuszczć że za 1600-1800$ dostaniem naprawdę wiele.
    Jeśli sie ni zrobi tego założenia, to z pewnością będziemy rozczarowani. I znów odezwą się głosy: "nikon znów dał palmę, nie sprostał oczekiwaniom (w poddtekście: nie zrobił lepszego, tylko mniejszego wydania D2x za 1/3ceny)"
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

jak to D2X, D200 to poprawka D100 a nie D2, lub myle sie?

Domyślnie

Caly czas trzeba pamietac o jednym. Jesli juz zakladmy pewna klasyfikacje opierajaca sie o grupy uzytkownikow, to z cala pewnoscia D200 nie bedzie aparatem uznanym w tym nazewnictwie jako 'profesjonalny'. I to niezalezie od tego ze pewnie pracowac zarobkowo bedzie nim okolo 30% uzytkownikow

Spodziewam sie jednak korpusu na poziomie F100, lub nawet wypadkowej F100 z 6-tka. Obym sie nie mylil.

Ps. PiS nie pomoze nam w decyzji o zakupie. Jak tak dalej pojdzie to aparat zanim wyjdzie na rynek bedzie drozszy o 15%

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Spodziewam sie jednak korpusu na poziomie F100, lub nawet wypadkowej F100 z 6-tka. Obym sie nie mylil.
    Też mam nadzieję ze się nie mylisz Piotrze, moje oczekiwania są podobne
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Strona 13 z 45 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów