Close

Strona 32 z 45 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 449

Domyślnie

- hahaha bardzo smieszne PAtrze na ta konstrukcje i szukam usprawiedliwienia dla "konstruktora nikona
    - to proste - odpowiednio dobierając przełożenie
    otóz, zle oceniasz perspektywe, jest jednak z boku. Zobacz fotki gdzie grip jest
    dokrecony do korpusu - dosc dobrze to widoczne, ze jest z boku.

otóz Sadze - ba, jestem pewien - że to właśnie kolejny ukłon Nikona w kierunku
    prostoty obsługi - patrz blokada lampy błyskowej - gdzie zrezygnowano z kółka.
    Ja miałem D100 i gripa MB-D100. Miewał "luzy" - mimo ceny 1800zł a nie 400 jak Delta
    i aby mieć takie "psychiczne" lepsze poczucie dobrego mocowania- bo to były luzy bardzo "mini"
    ale jednak - to jasne że dokrecało sie na maxa. Było zreszta wiele uwag w tym temacie na róznych
    stronach zagranicznych. I bywało, że aby odkrecic gripa traciłem 10minut tak sie to to
    "blokowało" - a po minimalnie wystającym kółku palce bardzo sie ślizgały i trudno było czasem
    to zrobic, zwłaszcza jak rece były spocone - udawało sie to poprzez jakieś antyposlizgowe,
    "gumowate" tkaniny. I sadze ze wiele osób zgłaszało ten problem - a tu jest i jego rozwiazanie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
    - hahaha bardzo smieszne PAtrze na ta konstrukcje i szukam usprawiedliwienia dla "konstruktora nikona
    - to proste - odpowiednio dobierając przełożenie
    otóz, zle oceniasz perspektywe, jest jednak z boku. Zobacz fotki gdzie grip jest
    dokrecony do korpusu - dosc dobrze to widoczne, ze jest z boku.

otóz Sadze - ba, jestem pewien - że to właśnie kolejny ukłon Nikona w kierunku
    prostoty obsługi - patrz blokada lampy błyskowej - gdzie zrezygnowano z kółka.
    Ja miałem D100 i gripa MB-D100. Miewał "luzy" - mimo ceny 1800zł a nie 400 jak Delta
    i aby mieć takie "psychiczne" lepsze poczucie dobrego mocowania- bo to były luzy bardzo "mini"
    ale jednak - to jasne że dokrecało sie na maxa. Było zreszta wiele uwag w tym temacie na róznych
    stronach zagranicznych. I bywało, że aby odkrecic gripa traciłem 10minut tak sie to to
    "blokowało" - a po minimalnie wystającym kółku palce bardzo sie ślizgały i trudno było czasem
    to zrobic, zwłaszcza jak rece były spocone - udawało sie to poprzez jakieś antyposlizgowe,
    "gumowate" tkaniny. I sadze ze wiele osób zgłaszało ten problem - a tu jest i jego rozwiazanie....
    tak wiem o czym mowisz, pracowalem na swoim d100 z mbd100 i troche miejscami sie luzowalo to. No to skoro mowicie ze to wyglada ok to sie nie bede klocil, przekonaliscie mnie.
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

Ale i tak ta fotka jest dosc dziwna - grip jest w odbiciu lustrzanym (horyzontalnie)
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Mowisz o tym zdjeciu?
    Jakos nie widze w nim niczego niezwyklego. Ani odbic.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lolas
    Ale i tak ta fotka jest dosc dziwna - grip jest w odbiciu lustrzanym (horyzontalnie)
    hmmm nie rozumiem,. lustrzanie by bylo gdyby wtyczki byly z lewej przeciez.
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie czy ktoś może to zdjął... ?? ?? ??

ave
    czy może ktoś to zdjął z sieci jak jeswzcze lezało?
    zapodaję linka: http://www.nikonusa.com/fileuploads/pdfs/D200.pdf
    jak może ktoś to ma to niech da namiar na to...
    a może to fake??
    pozrawiam,
    winikspe
    Nikon D100; Nikon D70s [w drodze ]

Domyślnie

Jak grip nie jest na baterie R6 (AA) to jest on przynajmniej dla mnie całkowicei bezużyteczny.

Domyślnie

wg zdjec mozna do niego wlozyc 4 paluszki (przez adapter)
    Nie jestem szumofobem, używam cropa i jak potrzebuje wysokiego ISO.
    Tamzooka 150-600, T 300 2.8 kenko TC 1,4 2,0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gamling
    Obrazek

Mowisz o tym zdjeciu?
    Jakos nie widze w nim niczego niezwyklego. Ani odbic.
    Sorki pomylka
    Pozdrawiam, Lolas

Strona 32 z 45 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów