Close

Strona 30 z 39 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 383

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    wyszedł DeepSeek
    Twórcy ChatGPT domagają się zakazu DeepSeek
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    No ludzie kombinują dociskając AI na raty, robiąc np. przybliżenia albo prosząc by AI przeniosło długopis np. do ręki na której jest zegarek (o ile jest on na lewej). Czasami się udaje Wpływ ma też sam użyte narzędzie, GPT, Gemini itd. mogą mieć różne ograniczenia. Ale to o co mi chodziło to, że to narzędzie z równą ochotą przyjmuje każde dane. Inny przykład, też da się obejść, to ten z zegarkiem. Niemal zawsze gdy jakaś firma umieszcza zdjęcia produktowe zegarków tarczowych to wskazówki ustawione są na godzinę 10:10. Bo tak ponoć prezentują się najpiękniej. AI tak długo się tym karmiła, że stosunkowo trudno ją nakłonić by ruszyła te wskazówki nawet gdy określisz inną konkretną godzinę. To też można hackować, bo najwidoczniej na niektórych zdjęciach wskazówki pojawiają się w innych kombinacjach dostatecznie często. Gdy chce się uzyskać godzinę 12:10 można poprosić AI o wygenerowanie obrazka z godziną 12:05 lub 6, nie moja recepta, ale działa(ło). To są ograniczenia, które pokazują, to nie moje zdanie, że tu nie ma żadnej inteligencji. Po prostu, jak to nazwał Durka w wywiadzie o którym wspomniałem, to wielki kalkulator. Jest tu oczywiście wielkie uproszczenie, ale nie chcę się zakładać czy za kilka lat bańka nie pęknie. Z wielkim hukiem. Nie twierdzę, że tak będzie, po prostu mam wątpliwości widząc pralki AI, że to może być po prostu sięganie po nasze portfele.

Aby obrazy były coraz lepsze i poprawne algorytm musi analizować coraz więcej danych. Jest wielce prawdopodobne że ten "kalkulator" w pewnym momencie zawali się pod ogromem danych potrzebnych do tworzenia realnych obrazów.
    Na obrazku powyżej lewa dłoń wygląda dziwnie. Linie papilarne czy coś podobnego do nich pojawiają się tam gdzie ich być nie powinno.
    I ten dziwny nieznany mi alfabet...

Domyślnie

Juz teraz jest duzo danych, nie ma powodu, by cokolwiek sie zawalilo. Po prostu po pierwszych zachwytach (ze "udalo sie wygenerowa reke", "udao sie zmienic kolor papieru") bawimy sie dalej.
    Jak w kazdym projekcie IT, 80% funkcjonalnosci kosztuje 20% czasu - to juz mamy za soba.
    Mnie bardziej zastanawia jak ogarna zjadanie wlasnego ogona. Bo z czasem bedziemy coraz bardziej leniwi.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	irayj7bb75_edited.jpg
Wyświetleń:	158
Rozmiar:	81,8 KB
ID:	86371

Domyślnie

Przy okazji nakłaniania AI do wsadzenia pena w lewą łapę chyba zauważyłem kolejnego buga. Zdaje się, że AI ma też niewielki problem z umieszczeniem zegarka na prawym nadgarstku. Pewnie z tego samego powodu.

Dobra, muszę zakończyć ten temat. Straciłem na te bzdury pół dnia

Domyślnie

E, tam... Może to jakiś byznesmen.
    Jeden zegarek na jedną strefę czasową, drugi na drugą.

PS. Co do AI. Poprzednia wersja ChatGPT podjęła częściowo udaną próbę samoreplikacji... Jeszcze trochę i Terminatory zaczną łazić po ulicach.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    E, tam... Może to jakiś byznesmen.
    Jeden zegarek na jedną strefę czasową, drugi na drugą.
    To akurat po części moja zasługa. Musiałem mu zająć drugi nadgarstek żeby go do czegoś nakłonić. Myślałem, że nie będzie miał wyjścia, i go do czegoś przymuszę, ale się nie dawał, bo jak AI nie wie co zrobić to wtedy, bywa, że robi coś szalonego.

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Co do AI. Poprzednia wersja ChatGPT podjęła częściowo udaną próbę samoreplikacji... Jeszcze trochę i Terminatory zaczną łazić po ulicach.
    Oszukiwać też już umio.

https://ithardware.pl/aktualnosci/ai...nia-39169.html

Domyślnie

Może nie zrobili takich ograniczeń i AI nie wiedziało, że nie można oszukiwać? Cel to wygrać.
    Oglądałem kiedyś jak jakiś chłopczyk chciał nauczyć program wygrywać w Hill Climb Racing. Tam też wyszły fajne wyniki.

Był jeszcze jeden fajny eksperyment:
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Hm, a samoreplikacja w celu uchronienia się przed wyłączeniem (nie dopisałem, widzę) to nie oszustwo?
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Widziałem bardzo ciekawa rozmowę o AI
    Z profesorem który chyba dostał nagrodę z tej dziedziny.

- - - - kolejny post - - - - - -

o ttutaj dwie takie

Domyślnie

Wszystkie te utyskiwania i śmieszki że AI myli strony, generuje nienaturalne palce itp. przypominają mi jako żywo klimat dyskusji o fotografii cyfrowej, które czytałem w latach mniej więcej 2003-2004 na popularnych wówczas grupach usenetowych pl.rec.foto i pl.rec.foto.cyfrowa. Że owszem "syfra", jak to wtedy mówiono, może i szybka i wygodna, ale zdjęcia z aparatów cyfrowych nigdy (z naciskiem na NIGDY) nie dorównają jakością dobremu skanowi z Velvii, czy tam innego topowego wówczas filmu. No i mamy rok 2025, trochę się przez te lata zmieniło, nieprawdaż ?
    Tak że widzimy się w tym wątku w 2045, róbcie screeny .
    Ostatnio edytowane przez clico_fantastico ; 28-02-2025 o 11:18

Strona 30 z 39 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni