Szukaj
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Aby obrazy były coraz lepsze i poprawne algorytm musi analizować coraz więcej danych. Jest wielce prawdopodobne że ten "kalkulator" w pewnym momencie zawali się pod ogromem danych potrzebnych do tworzenia realnych obrazów.
Na obrazku powyżej lewa dłoń wygląda dziwnie. Linie papilarne czy coś podobnego do nich pojawiają się tam gdzie ich być nie powinno.
I ten dziwny nieznany mi alfabet...
Juz teraz jest duzo danych, nie ma powodu, by cokolwiek sie zawalilo. Po prostu po pierwszych zachwytach (ze "udalo sie wygenerowa reke", "udao sie zmienic kolor papieru") bawimy sie dalej.
Jak w kazdym projekcie IT, 80% funkcjonalnosci kosztuje 20% czasu - to juz mamy za soba.
Mnie bardziej zastanawia jak ogarna zjadanie wlasnego ogona. Bo z czasem bedziemy coraz bardziej leniwi.![]()
Przy okazji nakłaniania AI do wsadzenia pena w lewą łapę chyba zauważyłem kolejnego buga. Zdaje się, że AI ma też niewielki problem z umieszczeniem zegarka na prawym nadgarstku. Pewnie z tego samego powodu.
Dobra, muszę zakończyć ten temat. Straciłem na te bzdury pół dnia![]()
E, tam... Może to jakiś byznesmen.
Jeden zegarek na jedną strefę czasową, drugi na drugą.
PS. Co do AI. Poprzednia wersja ChatGPT podjęła częściowo udaną próbę samoreplikacji... Jeszcze trochę i Terminatory zaczną łazić po ulicach.![]()
To akurat po części moja zasługa. Musiałem mu zająć drugi nadgarstek żeby go do czegoś nakłonić. Myślałem, że nie będzie miał wyjścia, i go do czegoś przymuszę, ale się nie dawał, bo jak AI nie wie co zrobić to wtedy, bywa, że robi coś szalonego.
Oszukiwać też już umio.
https://ithardware.pl/aktualnosci/ai...nia-39169.html
Może nie zrobili takich ograniczeń i AI nie wiedziało, że nie można oszukiwać? Cel to wygrać.
Oglądałem kiedyś jak jakiś chłopczyk chciał nauczyć program wygrywać w Hill Climb Racing. Tam też wyszły fajne wyniki.
Był jeszcze jeden fajny eksperyment:
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Hm, a samoreplikacja w celu uchronienia się przed wyłączeniem (nie dopisałem, widzę) to nie oszustwo?
Widziałem bardzo ciekawa rozmowę o AI
Z profesorem który chyba dostał nagrodę z tej dziedziny.
- - - - kolejny post - - - - - -
o ttutaj dwie takie
Wszystkie te utyskiwania i śmieszki że AI myli strony, generuje nienaturalne palce itp. przypominają mi jako żywo klimat dyskusji o fotografii cyfrowej, które czytałem w latach mniej więcej 2003-2004 na popularnych wówczas grupach usenetowych pl.rec.foto i pl.rec.foto.cyfrowa. Że owszem "syfra", jak to wtedy mówiono, może i szybka i wygodna, ale zdjęcia z aparatów cyfrowych nigdy (z naciskiem na NIGDY) nie dorównają jakością dobremu skanowi z Velvii, czy tam innego topowego wówczas filmu. No i mamy rok 2025, trochę się przez te lata zmieniło, nieprawdaż?
Tak że widzimy się w tym wątku w 2045, róbcie screeny.
Ostatnio edytowane przez clico_fantastico ; 28-02-2025 o 11:18
Skontaktuj się z nami