Szukaj
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Akurat wykadrować mogę aby przód było widać, jednak zawsze kadrowałem z myślą aby było widać piach.
Chociaż fakt 1 nie wiem dlaczego tak wykadrowałem, być może żeby było widać jak najwiecej detali
Dziękuje za komentarz !
Tak samo pomyślałem o jedynce: fatalne kadrowanie, pewnie żeby pokazać fruwający grunt... No właśnie... Gdzie ten piach? Zdjęcie jest świetne jesli chodzi o ostrość, aż miło patrzeć ale wg mnie czas naświetlania jest po prostu za długi. Efekt ten spotęgowałes na 3. Dzieki fontannie fota niby dynamiczna, ale tak naprawdę to nic się nie dzieje i - mam nadzieję, że tylko dla mnie - jest po prostu nudna. Choć nie do końca umiem powiedzieć, co mi w niej nie leży.... Na pewno dam kadr i zupełne unieruchomienie motorudwójka mi się podoba poza kolorami, jakieś takie zdziczałe. Choć gdyby było coś, na do jeździec patrzy, byłoby o niebo lepiej.
Ogólnie rzecz biorąc wyszło mi zbytnio krytycznie, za co przepraszam. Bo foty ogląda się bardzo przyjemnie, technicznie super, tylko to kadrowanie jakoś nie siadło![]()
Nie ma za co przepraszać, o to właśnie chodzi żeby poznać punkt widzenia i poprawiać swój warsztat.
Dziękuje za opinie.
Co do zamrażania ruchu, lubię ruch na zdjęciu, natomiast zauważyłem po rozmowach i opiniach kolegów którzy jeżdżą skłaniam się ku 80-90% bardziej preferują zdjęcia zamrożone. Muszę pogrzebać trochę i kilka zdjęć oczywiście jeszcze wrzucę pod opinie
Druty są nieodłącznym elementem na torach crossowych. Taka nasza polityka wykorzystywania nieużytków.
Zadbaj o "dynamikę". Dłuższy czas + panning. Druga ważna rzecz to wyodrębnienie obiektu głównego z tła, może być w post produkcji. Chłopaki RedBullowe dorzucają z reguły małego hdr-a, widać to zwłaszcza na zdjęciach z Dakaru.
Żeby nie zaśmiecać Ci wątku zrobie obok szuflandię mojej żony, z czasów jak jej się jeszcze chciało ze mną pojechać i popstrykać![]()
Na ostatnim zaczyna się robić ciekawie ale brakło kadru. Szerzej i z akcentem na przód bądź tył. I będzie dobrze. Musisz obiekt jakoś ciekawie w planie umieścić.
Skontaktuj się z nami