Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 96

Wątek: Mijane

Domyślnie

rewelacja, wygląda jak jakieś duchy, super

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PM.M Zobacz posta
    Odkurzę nieco wątek, bo do "światło, cień..." nie pasuje, a w sumie to takie "mijane".
    55.
    Załącznik 71215
    A jak to robiłeś, spod pachy czy "tylko przez okno chciałem wyjrzeć" ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    A jak to robiłeś, spod pachy czy "tylko przez okno chciałem wyjrzeć" ?
    Raczej metodą na Vivian Maier, bo dzięki odchylanym ekranom, można się poczuć, jakby w kominek patrzyć. Ja się jakoś specjalnie nie kryję, tylko przez popularyzację smartfonów, aparat stał się mniej zauważalny. A ludzie i tak się gapią w telefony.

Edit: W zasadzie zadzie zacytuję tutaj bloga kolegi @Heldbaum
    http://glebsky.pl/daj-kurze-grzede/
    Spotkałem się też ze zdaniem, że telefon, w przeciwieństwie do aparatu, nie wzbudza negatywnych reakcji u fotografowanych osób, na przykład na ulicy. To też nieprawda, bo jest dokładnie odwrotnie. Ktoś z aparatem, w publicznym miejscu, z pewnością jest fotoamatorem, pasjonatem, turystą i wiadomo, po co robi zdjęcia. Człowiek z telefonem jest podejrzany, bo na dobrą sprawę nie wiadomo, kto to jest. A może to jakiś prywatny detektyw, albo ktoś z policji? Ewentualnie innej instytucji lubiącej wściubiać nos w nasze prywatne życie? Przecież tacy ludzie nie używają aparatów, tylko właśnie telefonów. Firmowych rzecz jasna. Wiele razy robiłem zdjęcia w takich okolicznościach i pomimo, że miałem lustrzankę o rozmiarach domu, to nigdy nikt nie zaniepokoił się – po co robię zdjęcia? Bo to wygląda bardziej naturalnie. Aparat kojarzy się z kimś, kto interesuje się fotografią. Byłem natomiast świadkiem kilku sytuacji, w których osoba podnosząca telefon, w celu zrobienia zdjęcia, została zaatakowana przez fotografowanych ludzi. Po co? Dla kogo?
    I z tym się zgadzam.
    Ostatnio edytowane przez PM.M ; 14-04-2023 o 14:56

Domyślnie

No tak, bo to albo wścibski, albo musi 'upamietnic' każdą głupotę, albo idiota co wysyła wszystko w internety, żeby tylko coś się działo na jego koncie. Z drugiej strony prawdziwy tajniak również dla zlania się z masą będzie używał smartfona.

Domyślnie

Majówkowe

56.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4304730s.jpg
Wyświetleń:	235
Rozmiar:	129,3 KB
ID:	71594

Domyślnie

56 - kapitalne!

- - - - kolejny post - - - - - -

55 również ... w ogóle świetny zbiór, często tu wracam, choć rzadko komentuję. Wolę podziwiać niż bredzić.
    This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!

Domyślnie

rewelacyjny klimat na focie, wygląda jakby wreszcie patałachom z wiejskiej udało się w pełni wdrożyć "dobrą zmianę"

Domyślnie

Na taką interpretację hm... kaszanki wyborczej nie wpadłem.

Dalej majówkowe
    57.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5015209s.jpg
Wyświetleń:	183
Rozmiar:	241,3 KB
ID:	71691

Domyślnie

Taki sobie schemat kolorystyczny ustawiłeś... nawet ma sens

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów