w 2 przeszkadza mi to ostre swiatlo na ramieniu i na tej koronce we wlosachpoza tym podoba sie
a 1 bym podprostowala![]()
Szukaj
w 2 przeszkadza mi to ostre swiatlo na ramieniu i na tej koronce we wlosachpoza tym podoba sie
a 1 bym podprostowala![]()
ozzy
Domyślnie
jedynka świetna, choć kadrowałbym zaraz pod szpilką, żeby nie było widać tych białych kul
dwa- nie bardzo mi sie podoba- dziwne oświetlenie- jakby dwuczęściowe- od połowy dekoltu do góry jasno, w dół ciemno. Na pierwszy plan wysuwa się ramię, przez silny odblask... Poza tym tło jakieś nieoświetlone i w dodatku cień włosów od lampy
- co do pierwszego ujęcia, kule są rekwizytem i po to tam są, może o jedną lub o dwie za dużo i to może się nie podobać. Kadr jest taki jaki był zamierzony a nie przypadkowy więc nie mam co w nim poprawiać. Co do drugiego zdjęcia, nie wiem o co chodzi z tym światłem, dlaczego wam przeszkadza, to nie jest zdjęcie do legitymacji czy dowodu gdzie światło ma być jednostajne i każdy plan, pierwszy czy drugi tak samo doświetlony.
paparazzo
w 2 przeszkadza mi to ostre swiatlo na ramieniu i na tej koronce we wlosach poza tym podoba sie
a 1 bym podprostowala
- to światło - to jest kontra na włosy i właśnie ramię (to jest bardzo ładne ramionko).
Wyobraź sobie że jesteś w lokalu gdzie jest właśnie takie światło zastane i jedno ze źródeł światło to jest właśnie okno, nie powierz mi że będziesz starał sie wyrównać wszystkie światła po to by uniknąć właśnie takiego efektu. Ja bym starał sie właśnie wykorzystać takie warunki i w tym miejscu właśnie ustawić modelkę.
Ale ilu fotografów tyle ustawień światła i tyle pomysłów na robienie zdjęć.
Bardzo dziękuję za wasze komentarze.
Zapraszam do komentowania tych prac oraz kolejnych wstawianych przez moja skromna osobę.
Pozdrawiam
jak dla mnei jedynka rewelacja .. nic nie dodawac nic nie ujmowac ..
Dobrze że nie tylko mnie się ta jedynka bardzo podoba, bo po pierwszych reakcjach, no i tych "gwiazdkach", to już myślałem że coś ze mną na odwrót.
P.S. Nie rozumiem dlaczego to foto zostało zakwalifikowane do ulicy/reportażu. Przecież to ani ulica ani reportaż...
P.S. Nie rozumiem dlaczego to foto zostało zakwalifikowane do ulicy/reportażu. Przecież to ani ulica ani reportaż...[/QUOTE]
Jak wczoraj zobaczyłem nowe tematy - kategorię to sam się zdziwiłem że jestem w ulicach i reportażu.
Zrozumiałbym umieszczenie moich prac w "śluby" a nie "studio" . Następne z tej serii będą w "studio"
Dziękuje wszystkim za komentarze.
P.S
Sailor - dziękuje za komentarz, teraz mam już czyste sumienie ( krytyczne słowa na temat kilku zdjęć z Twojej serii)
Pozdrawiam
Żeby było konsekwentnie, tak teraz jest w "moda/glamour", co również IMHO jest bzdurką.
Autorze! Jedyneczka jest miodna.![]()
"W prawdziwym świecie, tak jak i we śnie nic nie jest tym, czym się wydaje." D. Koontz.
Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow w niektorych postach.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami