Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Mistrz swiatla

Domyślnie

@notdot @maniak666 @Jacek_Z @Rafaello666 dzieki za komentarze, jestem wdzieczna
    generalny koncept to 2 realistycznie a 1 pod taki dreamy style - tak mi jakos pasowalo jak sie za robote zabralam
    pozdro

Domyślnie

Drugie wydaje mi się bardziej "dreamy", ale może to dlatego, że zwyczajnie, bardziej mi się podoba
    Z6II, Nikkor 14-30 f4 S, Nikkor 24-70 f4 S, Nikkor 50 mm f1.8 G, Nikkor 70-200 f4 G, Tamron 150-600 5.0-6.3 G2

Domyślnie

Tutaj jedno z innego setu - i mam pytanie dla tych, ktorzy maja ochote pokomentowac ... czy facet na rowerze rozprasza uwage, czy dodaje do klimatu ?
    Moja glowna intencja na tym bylo sfotografowanie naturalnego srodowiska tych zwierzakow i ich mala plochliwosc ... na codzien otoczone sa przez ludzi na rowerach, rozwydrzone dzieciaki, szalone psy, piknikowcow, gowniarzy z boomboxami etc - maja tam crazy life ze tak powiem... choc tu, w zaciszu porannym klimat jest jeszcze lagodny... stoja sobie swobodnie i przechodza sie po parku nawolujac samice i staczaja okazjonalne walki ze swoimi oponentami.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	EDY_3581-Edit fb 52.5dpi.jpg
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	1,74 MB
ID:	68172

Domyślnie

U nas ciężko o taki kadr. No, może na szlaku na Morskie Oko, gdzie zwierzyna zaczyna podchodzić do ludzi, bo żreć dają. Tylko tam, zamiast jednego rowerzysty miałabyś spory tłumek. A tak, to raczej płochliwe. Kiedyś siedziałem 2 godziny żeby mi sarny podeszły na tyle blisko, że można było coś złapać, ale zdążyło się ściemnić i tyle było z focenia... Oczywiście, mówię o swoich przygodach, bo jest tu sporo fachowców, którzy wiedzą gdzie, co i jak. Mi rowerzysta nie przeszkadza. Jest to jakby element egzotyczny
    Z6II, Nikkor 14-30 f4 S, Nikkor 24-70 f4 S, Nikkor 50 mm f1.8 G, Nikkor 70-200 f4 G, Tamron 150-600 5.0-6.3 G2

Domyślnie

Nie do końca umiem się do tych zdjęć odnieść. Są bardzo ładne, fajnie ujęte światło, ale same daniele na nuklearnej 1. i nieco absurdalnej 3. wyglądają przez obróbkę (chyba) jak wklejone, niepasujące. Na ostatnim zdjęciu trochę wygląda jak plastikowa figurka. Co do pytania odnośnie rowerzysty fajną robi robotę, zresztą bez niego zdjęcie by wymagało zupełnego przekadrowania. Teraz klimat jest trochę jak z Alicji w Krainie Czarów, mnie się podoba

Domyślnie

W żadnym wypadku nie schodź z ekspozycji na 1 - to właśnie ta jasnosc tworzy klimat

Domyślnie

Dzieki odzio - ja sie nie bawie w wklejanie w krajobrazy, wszystko zywe tam bylo i chodzilo. Na 3 jelenia mam jeszcze jak ryczy z tego samego mm .... ludzi tam tez mam przechodzacych ....
    1 to kwestia warunkow i stylu w obrobce, ktory nazwalabym ...hmm... rzeczywista bajka...

Domyślnie

Hej,

Mam problemy z logowaniem na tym forum (za kazdym razem haslo jest nieprawidlowe, nie wiem ile razy juz zmienialam!)
    W kazdym badz razie... takie zdjecie weekendowe - ten ptaszek chyba rudzik sie nazywa....
    nie tam ze siedze w fotografii ptakow, ale milo byloby otrzymac troche opini od kolegow i kolezanek ktorzy siedza w tym klimacie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	EDY_5812-Edit 1200x1200.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	787,1 KB
ID:	68436

Domyślnie

Ptaszek ładnie uchwycony, ale po co mu tyle przestrzeni za plecami?
    Ja bym odciął tę małą gałązkę.
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Tak to jest rudzik i to bardzo ładnie uchwycony .
    Tak jak kolega wyżej zauważył trochę kadrowanie bym poprawił , aby więcej przestrzeni było przed modelem a mniej za nim

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni