Szukaj
Niewiarygodne, że takie zdjęcia istnieją i można je tu oglądać!
Pikne to. Co tu komentować?![]()
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
Piknie. Normalnie AI by nie zrobiło tego ładniej
Jeżeli wolno mieć uwagi, wg mnie oczywiście, to 115, 116, 117 i wiele wcześniejszych zdjęć mają tło w którym cos jest, coś się dzieje. Natomiast 118 wygląda już jak zdjęcie niemal studyjne. Za gładko w tle. Można przymknąć szkło119 naturalniejsze ze względu na wodę pod spodem a i szokujący moment, ustawienie ptaka powoduje, że nie patrzy się na coś innego.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
Mam kolegę architekta, który rysuje i maluje.
I jak oglądaliśmy autoportret Rembranda w Bridgestone muzeum w Tokio, powiedział:
" jak na to patrzę, to mam ochotę wziąć wszystkie swoje ołówki i sobie je w dupę wsadzić"
Dobrze, że z przyrody pstrykam tylko swojego psa, bo przy tych zdjęciach (i Fotodama), to bym mógł to samo ze swoimi obiektywami zrobić zrobić.
Zimorodek na 120 wstrząsający, do tego stopnia, że świetne sówki przy nim nie robią wrażenia.
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
@darek_d
W kwestii komentarzy poprzestanę na kilku ostatnich stronach.
Świetne kadry, porządna ekspozycja i celowe wykorzystanie odpowiedniej tonacji kolorystycznej.
Oglądając sobie zdjęcia tej klasy na lokalnym forum, zwykle nie zdajemy sobie sprawy z tego, ile samodyscypliny, uporu i konsekwencji trzeba włożyć w to, żeby na karcie pamięci przynosić takie dzieła.
Właśnie dla takich zawodników jest mega wysokie ISO oraz FPS powyżej 11.
Dziwi mnie tylko że cykasz na 400mm. Trzeba być dosyć blisko zwierzyny. Na crop'ie to już nieco inna bajka, bo 600mm...
Używasz kamuflażu i przyczajasz się w nocy, przed świtem?
Na forum olka był kiedyś zawodnik, jeden z niewielu posiadaczy jasnego długiego Zuiko pod m4/3. Nie pamiętam czy było to 150mm (x2) czy coś dłuższego. Pisał na forum jak przed foceniem chodzi i rozrzuca surowe mięso po okolicy a potem czeka, zakamuflowany w śpiworze.
98: Bardzo ciekawa poza i moment
100: Świetny drapieżnik, kompozycja i kolorystyka
101: Ciekawa konfrontacja
102: Takiej sowy chyba jeszcze nie widziałem na zdjęciach
104: Fajny, dynamiczny kadr, boczne światło dodaje klimatu
105: Świetnie uchwycona sylwetka
107: Totalna egzotyka, jak dla mnie
108: Świetne, badawcze spojrzenie
109: Świetny wiewiór, moment też na klimacie, powiedziałbym że emocjonalny
110: Kamuflaż niemal idealny
111: Moment, kontur, kolorystyka...
113: Jest moc w kadrze
114: To już jest sztuka, nie tylko zdjęcie. Wymiata, nawet jeśli jest to niewielki wycinek kadru.
115: Klimacik, świetne wykorzystanie GO
116: Zakładam iż niełatwo jest uchwycić sowę w locie
117: Bajkowe
118: Tutaj widać nawet co nieco wredny charakter
120: Niesamowity moment. Dla takich kadrów warto wywalać na nowszy sprzęt (FPS)
121: Ciekawie uchwycony moment zadumy, obserwacji
Skontaktuj się z nami