ta hytta nad jeziorem (25) to gdzies w Rondane? widokowo bardzo przypomina tamte schroniska, ale tego konkretnego nie rozpoznaje
Szukaj
ta hytta nad jeziorem (25) to gdzies w Rondane? widokowo bardzo przypomina tamte schroniska, ale tego konkretnego nie rozpoznaje
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Nieee, to Jotunheimen. Do Rondane to jeszcze ho ho ze 50km w lini prostej...
Po drugiej stronie doliny Gudbransdalslålogen.
To trochę "ukryte" miejsce, a ludzie szybko omijają je gnając z południa do Gjende.
Nazywa się Bygdisheim.
dzieki, zapinowalem sobie na przyszlosc. z Jotunheimen mam krotka znajomosc (tyle co podjazd spod Fossbergom droga 55 do wysokosci Bovertun) ale kolejnym razem raczej nie omine. zawsze ten problem, ze czas skonczony a ten kraj w cholere dlugi. a chce sie na polnoc, poki noce krotkie![]()
Jeśli już "jesteśmy" w Jotunowie, to warto pojechać, niestety płatną, drogą Tindevegen. Łączy Turtagrø z Øvre Ardal.
Kolejną drogą którą trzeba przejechać to 51.
Można zrobić pętlę droga 51 -> droga 15 -> droga 55 -> Tindevegen -> droga 53 -> droga 16 i przeskok skrótem z miejscowości Ryfoss do Skammestein.
Ale i tak najciekawsze jest w tej pętli.Tylko trzeba się trochę spocić.
![]()
nie wiem czy w tym roku mi sie uda. ale jak bede przy okazji planowania, to na pewno sie odezwe
fajne. bylem tam w mocno suboptymalnych warunkach, ale to jedna z takich mnieje zajezdzonych lokalizacji na Lofotach a z duzym potencjalnem zdjeciowym
Skontaktuj się z nami