150 znowu ideolo, piękne, natomiast w 149... trochę mi cieni brakuje. Widzę, że słonko z lewej świeci więc pewnie ogólnie wyparło ciemne obszary, ale jest taka sympatyczna ciemniejsza plama na drzewach![]()
Szukaj
150 znowu ideolo, piękne, natomiast w 149... trochę mi cieni brakuje. Widzę, że słonko z lewej świeci więc pewnie ogólnie wyparło ciemne obszary, ale jest taka sympatyczna ciemniejsza plama na drzewach![]()
Dzięki za opinie. Fajne opinie.
@chemik74 niech cię nie kąsa. Masz u "siebie" dużo więcej uchwyconych pięknych chwil. Ja na razie nie odważyłem się zapuścić na północ później niż w październiku. Na taki szpas trzeba się jednak przygotować. Dobrze przygotować.![]()
.
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 17-01-2026 o 15:09
Przede wszystkim trzeba dobrze zaopatrzyć się w paliwo w wolnocłowym, bo na vinmonopolet nie ma co liczyć.
Muszę przyznać, że południowej i środkowej Norwegii prawie wcale nie znam, tzn. raz przejechałem, ale na większe eksploracje zabrakło czasu. Patrząc na Twoje zdjęcia widzę, że trzeba będzie to nadrobić. Natomiast polacam podróż pociągiem z Bergen do Oslo, bardzo fajna wycieczka krajoznawcza.
A patrząc na ostatnie (135) aż chce się krzyknąć: Panie, biorą?!
ale te obrazki mają przecież 1400px po dłuższym boku, wielkich cudów w detalu akurat na moim monitorze nie widzę![]()
No cóż....
Norwegię odbieram jako miejsce w którym za każdym zakrętem drogi może nas zaskoczyć piękne miejsce. Oczywiście tym większa szansa na to, im rzadziej poruszamy się "szóstką".
Mimo , że zjechałem ten kraj wiele razy wzdłuż i wszerz zawsze uda się znaleźć coś nowego co przykuwa uwagę. Nie ważne czy na południu czy północy.
A jedyne co bierze.... To cholera. Skąd tu tyle kamperów....
.
143 bardzo przyjemne. tp drzewko na dole-swietny akcent kadrowy i kolorystyczny. Taka swieza zielen na tle złotych kolorow na dlaszych planach.
148 piekne swiatlo na niebie.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
143 i 148 bardzo ładne.
W 145 chyba lewy dolny róg bym trochę rozjaśnił.
F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300
O dzięki za dobre słowo(a).
@grissley nawet nie pomyślałem aby rozjaśniać to zapomniane przez światło miejsce w cieniu wielkiej góry...
Tam zawsze nie uogólniając jest ciemno... Więc zostawiłem jak jest.
Muszę to przemyśleć.
.
Skontaktuj się z nami