czy ktos z was uzywa moze karty SanDisk 2GB Exstreme IV. Interesuje mnie jak ta karta wspolpracuje z tymi aparatami i czy w ogole sobie z nia radza
Szukaj
czy ktos z was uzywa moze karty SanDisk 2GB Exstreme IV. Interesuje mnie jak ta karta wspolpracuje z tymi aparatami i czy w ogole sobie z nia radza
Mam pytanie - czy wykorzystasz jej szybkość w D70s - tak z ciekawości? Bo jeśli nie robisz np. żużlu w nefach to po kiego ci 40 MB/s zapisu ?
no wiesz skoro sie o to pytam to jednak mi potrzebna ta szybkosc i robie zdjecia w wiekszosci na RAW-ach wlasnie, chodzi mi jedynie o to czy dobrze bedzie wspolpracowac z ta puszka i czy nie ma zadnych przeciwskazan
bez urazy. zdziwiło mnie tylko że potrzebujesz zapisu 40mb/s dla puszki która ma szybkość pracy 3 kl/s w serii co w przypadku nefów z D70 daje jakieś maks 25-28mb/s danych do zapisu![]()
oczywiscie zgadza sie tylko ze z tego co sie orientuje nie ma niestety na rynku kart posrednich ktore mozna by kopic to tego Nikosia, a zainteresowalem sie miedzyinnymi ta karta poniewaz potrzebuje maksymalnej szybkosci zapisu i i nie przecze ze moze byc ona przydatna na przyszlosc, dlatego wlasnie chcialbym w nia zainwestowac
Extreme III działają więc zapewne i Extreme IV będa działać. Weź tylko pod uwagę że masz bufor więc jeśli nie robisz tych 144 nefów o których pisze producent to myślę że zapis na poziomie 20mb/s w zupełności powinien Ci wystarczyć. Poza tym powtarzalność d70s w zakresie tych 3kl/s nie jest do końca chyba taka jak by się to wydawało po lekturze instrukcji.
ja mam 1 ale 1GB, chodzi dobrze
dlatego wlasnie chce zakupic taka karte bo robie tyle zdjec i niestety majac tylko 1GB musze cykac na jpeg-ach a i tu mi nie starcza bardzo czesto karty i potem tylko musze zdjecia na szybko segregowac, chce miec mozliwosc szybkostrzelnosci no i oczywiscie wiecej miejsca a dlatego 2GB bo nrazie na wieksza mnie nie stac
ale jednego nie rozumiesz - nie wykorzystasz transferu Extreme IV, mało tego - nie wykorzystasz transferu Extreme III bo D70 nie obsługuje takiej szybkości zapisu/odczytu. Wersja II wystarczy w zupełności. I nie ma znaczenia czy robisz żużel w Nefach czy widoczki w jpegach bo transfer i tak ogranicza szybkość opróżniania buforu aparatu.
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
ale predkosc karty to nie tylko wspolpraca z body. moze i sam d70 nie wykorzysta tego, bo wyzej pasa nie podskoczysz i ilosci klatek na sek. nie zwiekszysz, ale wielu zgrywa zdjecia z puszki przy wykorzystaniu czytnika kart. wtedy predkosc ma znaczenie i to duze. o tym tez nalezy pamietac.
Skontaktuj się z nami