Nie o mój czas chodzi, a tak generalnie Żeby znaleźć miejsce do zaparkowania, spokojne, nie latać ludziom nad głowami. Latem na przykład jest dość trudno, bo Dolomity są całkiem zatłoczone. Przynajmniej w okolicach malowniczych przełęczy, jak Passo Giau na powyższym pięknym zdjęciu

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
132. Piękny kadr
Co do drona to Air jakoś dla mnie nie ma sensu, gabarytami jest prawie jak Mavic także albo Miniacz albo Mavic - ja tak to widzę. Na podróże typowo fotograficzne można brać takiego Mavica ale w moim przypadku to się mija z celem. Bardziej zwiedzam niż fotografuje w większości moich wypadów.
Już pisałem, mam taką niedużą torbę fotograficzną, wchodzi aparat z przypiętym 28-200 plus dwa szkła podobnej wielkości. Zamiast jednego obiektywu wkładam drona i tyle. Sterownik oczywiście oddzielnie. Tę torbę wrzucam do małego bagażu podręcznego, tego bez dopłaty w tanich liniach, mieści się trochę ubrań na zmianę i wszystko co trzeba na parodniowy wyjazd. Czy Air 2s jest w związku z tym duży? Dla mnie ma idealny wymiar, każdy większy wymagałby już trochę innej logistyki.