Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Nikon D70 pomoc :)

Jednoczesnie chcialbym sie przywitac z wszystkimi na forum

Moje pytanie brzmi tak niedawno kupiłem sobie nikona D70 + obiektyw 18-55 i zdjecia nie wychodza mi dobrze robie je na auto lub macro , portret itd ostatnio dowiedzialem sie ze jak dla mnie to jest tryb P jednak chcialbym sobie go dobrze ustawic duzo robie zdjec w dzień i one nie wychodzą tak jak powinny "Jasno" I z dobra ostroscia prosze podajcie mi jakies ustawienia sprawdzone iso barwe itd dziekuje bardzo ..
    Nikon d70 + 18-55 + karta 1gb

Domyślnie

Pokaż te złe zdjęcia, a pomożemy.

Nikon d70 + 18-55 + karta 1gb

Domyślnie

muszę Cię zmartwić.
    D 70s jest bardzo wymagającym aparatem. I niestety w trybie Auto wygląda wszystko nie najlepiej. Jeśli robisz JPGi musisz pogrzebać w ustawieniach (ostrośc, tony, saturacja...) tak długo aż Cię obraz zadowoli.
    A zmartwię Cię jeszcze bardziej, nie ma jednych ustawień do wszystkich warunków.
    Ale jest coś pocieszającego - jak poznasz swój aparat to będziesz miał wielką radochę.

Domyślnie

A i tak w wielu przypadkach bez obróbki (choćby drobnej) się nie obędzie...
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Jak dla mnie zdjęcia są zajefajnie naświetlone. Zero przepału, zero czarnych plam. Ewentualnie photoshop i zrobić z nimi co się chce. Pełne pole do manewruuuuu.
    idę spać
    max00R

Uprawnienia umieszczania postów