Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Wątek: Nikon i USB

Domyślnie

OK. Już się więcej na ten temat nie bedę wypowiadał, ale rozróżniajcie proszę ludzką głupotę, od "niszczycielskiego" działania USB. Jeszcze raz powtarzam. Interfejs USB jest bezpieczny, co nie oznacza, że jakiś kretyn nie może zepsuć wszystko co dostanie do ręki.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sivy Zobacz posta
    ktoś coś jeszcze zauważył?
    U mnie sztywno siedzi
    D50; N18-70; N70-300 VR; N50 1,8; S105 2,8 macro; SB-800; SB-80DX; SB-24; Marumi DHG CPL; szkła M42;

Domyślnie

Ja używam czytnika od 3 lat. I w zeszłym roku wymiana gniazda CF w moim d70 bez "s" kosztowała mnie 500 zł. Ale i tak będe używał czytnika z przyzwyczajenia.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekka Zobacz posta
    Ja używam czytnika od 3 lat. I w zeszłym roku wymiana gniazda CF w moim d70 bez "s" kosztowała mnie 500 zł. Ale i tak będe używał czytnika z przyzwyczajenia.
    łooo czyli tak źle tak nie dobrze
    cóż nie ma złotej reguły
    Ostatnio edytowane przez KARLOS_vu ; 08-08-2007 o 10:19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KARLOS_vu Zobacz posta
    łooo czyli tak źle tak nie dobrze
    cóż nie ma złotej regóły
    REGUŁY !!!!!!

Domyślnie

Najbezpieczniejszym rozwiązaniem byłoby zrzucanie zdjęć przez Bluetooth
    D50; N18-70; N70-300 VR; N50 1,8; S105 2,8 macro; SB-800; SB-80DX; SB-24; Marumi DHG CPL; szkła M42;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    REGUŁY !!!!!!
    poprawione -

co do bluetotha - myślę że szło by to dwa dni
    jak zrzucam blutkiem z SonyEr K800 to idzie..... idzie..... idzie.... i idzie

Domyślnie

Może i długo by szło ale nie uszkodziłbyś ani gniazda kart ani nie poszłoby przepięcie 380V z kompa na aparat

Domyślnie podumowanie

Ok to chyba już wszystko na ten temat. Podsumujmy zatem:
    1. Nie ma złotego środka odnośnie kabelka USB czy też czytnika, w każdym przypadku może coś się przytrafić, a użytkownicy mają albo sentyment do czytnika i lubią wydawać 500 zł na wymianę gniazda lub też mają sentyment do kabelka i są zapominalscy lub boją się jak ognia przepięć i spięć wszelkiego rodzaju.
    2. Jeśli masz luźny kabelek w USB to stosuj czytnik jeśli nie to stosuj kabelek (warunek musisz należeć do prokabelkowców jak opisano w pkt. 1)
    3. Jeśli używasz kabelka to ustaw sobie alarm na komórce lub elektroniku ażeby przypomnieć o ukończeniu przesyłania zdjęć do kompa.
    4. apel do wszystkich o racjonalne podejście do każdej czynności związanej z użyciem bądź to kabelka bądź to czytnika
    koniec kropka!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aberrator Zobacz posta
    Ok to chyba już wszystko na ten temat. Podsumujmy zatem:
    1. Nie ma złotego środka odnośnie kabelka USB czy też czytnika, w każdym przypadku może coś się przytrafić, a użytkownicy mają albo sentyment do czytnika i lubią wydawać 500 zł na wymianę gniazda lub też mają sentyment do kabelka i są zapominalscy lub boją się jak ognia przepięć i spięć wszelkiego rodzaju.
    2. Jeśli masz luźny kabelek w USB to stosuj czytnik jeśli nie to stosuj kabelek (warunek musisz należeć do prokabelkowców jak opisano w pkt. 1)
    3. Jeśli używasz kabelka to ustaw sobie alarm na komórce lub elektroniku ażeby przypomnieć o ukończeniu przesyłania zdjęć do kompa.
    4. apel do wszystkich o racjonalne podejście do każdej czynności związanej z użyciem bądź to kabelka bądź to czytnika
    koniec kropka!

Ślicznie podsumowałeś wątek

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów